• 495
    bu ülkede insanlar yaşam standartları ve yaşayış tarzlarının doğurduğu sonuç olarak her alanda bir şeylerin fanatiği olduğundan herhangi bir konuda bir şeyler anlatmak gerçekten çok zor.
    lefterler, metin oktaylar goygoyunu kenara bırakırsak basit birkaç soru soruyorum,
    1) bahsedilen tarihlerde kamuoyu nezdinde en önemli turnuva istanbul ligi mi, türkiye futbol birinciliği mi, milli küme mi?
    2) neden 3 büyükler as futbolcularını yakın tarihlerdeki maçlarda istanbul ligi’nde oynatırken diğer turnuvalara yedeklerle çıkmış?
    3) farzedelim en önemli lig ulusal olmadığı için istanbul ligi değil, türkiye futbol birinciliği ve milli küme çoğu yıl aynı dönem oynanmış, bu durum ikilik yaratmıyor mu? hoş, bu soruya cevapları var, italya’ da bir ya da birkaç yıl federasyonla alakalı bazı sebeplerden bir senede iki şampiyon ilan edilmiş, o yüzden bunu mantıklı bulmamızı bekliyorlar, ya da onlar hangi turnuvada 1. oldularsa onu sayalım bitsin gitsin değil mi, çok mantıklı.
    4) 8 nisan 1951 beşiktaş fenerbahçe maçı istanbul ligi’ nde oynandığı için görmezden gelelim, 23 mayıs 1943 beşiktaş fenerbahçe maçı’ nı ne yapacağız? böyle maçların şampiyonluğu belirlediği turnuvalar profesyonel ligde profesyonel gelirlere hangi izanla tesir edecek?
    tabiki tartışmalar asla bu eksende olmayacak o yüzden sorduğum soruların ve cevaplarının pek bi önemi yok aslında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın