• 43
    ismi, repüstasyonu ve milliyeti önemsiz kişidir. önemli olan tek kriter bizim mevcut kadromuzun (evet taylan-berkan-cicaldau orta sahasını) talep ettiği oyunu geçmişte oynatmış ve başarılı olmuş olmasıdır. bizim teknik adama göre transfer yapma lüksümüz yok, kadroya göre teknik adam getirmek mecburiyetindeyiz.

    gelecek teknik adamın bilmesi gerekir ki bu takım 10 oyuncu gönderip 10 oyuncu transfer edemez. kadronun eksik olduğu konusunda herkes hemfikir. dişlilerin dönmesini engelleyen acil 2 eksiğimiz ve fırsat çıkarsa takviye edebileceğimiz 1 bölgemiz var. eksik bölgelerin ilki ve en önemlisi skor yapan b2b orta saha yani gedsonvari bir oyuncu. bu oyuncu xeka mıdır bilmiyorum. ikincisi topu ilerde tutabilecek ve skor katkısı yüksek pivot santrfor, sörloth gibi muriqi gibi. fırsat transferi ise elneny gibi jean michael seri gibi rakip presi kırabilecek bir ön libero. ibrahim amadou da bu bölgeye bir alternatif olarak düşünülebilir. ancak transfer bu kadar yapabiliriz. kiradan dönenler ile birlikte elindeki malzeme bu olacak. bunu bilerek gelecek yeni teknik adam. ve taraftarımızın da elimizdeki malzemenin bu olduğunu kabul etmesi gereklidir.

    bu kadro çok iyi önde basan ve rakip geçişinde kaptığı toplar ile birlikte çok hızlı ceza sahasına inebilen bir takım. bunu fatih terim döneminde sık sık gördük. rakip tam anlamıyla otobüs çekip %0'la topla oynamaya çalışmadığı sürece başarı ile işledi. tek sıkıntısı hocanın ileride top tutan forveti topu 3 direğin içinden geçiremiyorken gol atabilen forvetleri ileride topu tutmada sıkıntı yaşıyordu. bir de yarım sıkıntı olarak kontra yememek için cicaldau'nun maç içerisinde forvet arkası pozisyonundan iç pozisyonuna kayması vardı. cicaldau'nun rakip ceza sahasından uzaklaşıp rakip kovalaması da geçiş hücumlarının süresinin uzaması, rakibin alanları kapatması anlamına geliyordu. gedsonvari bir orta sahamız olsaydı cicaldau pozisyon değiştirmek zorunda kalmazdı. o zaman hücum bitirme sürelerimiz kısalırken hücum devamlılığımız artardı.

    sıkıntılarımız belli, ne eksik belli, ne oynamamız gerektiği belli, oyuncuların ne oynayacağı belli... yeni gelen teknik adamın bunu uygulamaya gelmesi lazım. ben artık teknik direktörlerin kişisel fantezileri uğruna oynattığı arda, babel, feghouli, gomis gibi isimleri aynı anda sahada görmek istemiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın