• 30331
    2021-2022 sezonunda süper ligi 5. sırada bitirmek için 4’de 4 yapması lazım olan futbol takımk. 10 puan dahi alsak 5. sırada olamayız. bizim yapmamız gereken 4’de 4 yapıp alanyaspor ve beşiktaş’a odaklanmak.

    an itibari ile süper lig’de 5.lik yarışı şu şekilde.

    adana demirspor - 52
    alanyaspor - 52
    beşiktaş - 51
    antalyaspor - 51
    karagümrük - 50
    hatayspor - 49
    kasımpaşa - 47
    galatasaray - 47

    eğer önümüzde ki 4 maçı da kazanırsak 59 puan oluyoruz. direkt rakiplerimiz olan adana demirspor ve antalyaspor’u yendiğimiz takdir de bu iki takımın bizle oynadıkları maç dışında 1 kere daha puan kaybetmesi lazım. ben bu olasılığın da çok yüksek olduğunu düşünüyorum. aynı şekilde direkt önümüzde bulunan karagümrük, hatayspor ve kasımpaşa’nın da 59 puana ulaşabileceğini sanmıyorum.

    geriye direkt 2 takım kalıyor. alanyaspor ve beşiktaş. alanyaspor’a karşı ikili averajda dezavantajlı durumdayız. beşiktaş ile ikili averajlarımız eşit de olsa aramızda 6 gollük bir averaj farkı var. dolayısıyla bu iki takımla ligi aynı puan da bitirirsek altlarında olacağız.

    5. olabilmemiz için alanyaspor’un 7, beşiktaş’ın ise 8 puan toplayamaması lazım. bu senaryolar gerçekleşir ve biz de 4’de 4 yaparsak yüzde 80 ihtimalle ligi 5. sırada bitiririz. tabi iş burada da bitmiyor. trabzonspor’un da türkiye kupasını kazanması lazım.

    işi özetlersek tek puan kaybında dahi bu turnuvaya katılma şansımız imkansıza yakın. 4’de 4 yapıp alanyaspor ve beşiktaş’a odaklanmak lazım. bu iki takımın kalan fikstürü ise şu şekilde.

    alanyaspor : malatya, adana demir(d), gaziantep, karagümrük(d)

    beşiktaş : kayseri(d), fenerbahçe, göztepe(d), konya

    beşiktaş’ın 8 puan toplayabilmesi zor gözüküyor. alanyaspor ise çok dengesiz bir takım. 4 maçı 20 gol atarak da kazanabilir. malatya’ya yenilip adana’yı da yenebilir. o yüzden bizim yapmamız gereken tek şey maçları kazanıp beklemek. ayrıca avrupa olsun olmasın bizim bu saatten sonra her maça kazanma parolası ile çıkmamız gerekiyor. 5.lik olmasa dahi 6. veya 7.liği kovalamalıyız. her ne kadar züğürt tesellisi gibi gözükse de ben galatasaray’ın en azından tek haneli sıralama da ligi bitirmesini istiyorum. galatasaray sezonu 12. bitirdi gibi bir cümle beni fazlasıyla üzer.
App Store'dan indirin Google Play'den alın