• 113
    bankalar birliği anlaşması, spor kulüpleri yasası, başkan değişimi derken kadrosunda major değişiklik yapması imkansız olan galatasaray’ımızın yabana atmaması gereken teknik direktör tipi. bizim bir hoca gelsin kadroyu yeniden kursun, aklındakini sahaya yansıtsın gibi dertlerimiz olamaz maalesef. mevcut durumumuzda bu kadroyu minimum takviye ile oynatacak bir hocaya ihtiyacımız var. yani hocaya göre kadro değil, kadroya göre hocaya ihtiyacımız var. türk teknik direktörler genel olarak pragmatist olduğu için öne çıksa da kendimizi sadece türkler şampiyon olabilir gibi bir kısıtlamanın içine sokmaya gerek yok.

    mevcut kadro bir b2b orta saha ve bir pivot santrfor ile çıkışa geçebilecek kaliteye sahip. gelen hocanın oyuncu niteliklerine göre bir plan kurması gerekli. cicaldau’yu ceza sahasına ve çevresine daha çok nasıl sokabileceğini düşünmesi lazım, oyun kurulumunda taylan’ı nasıl rahatlatacağını düşünmesi gerekli, kerem ve yunus’u çizgiye hapsetmeyecek pva ve boey’e bütün çizgiyi kullandıracak bir plan gerekli. bunları yaparken kaymaları, yerleşimi ve topsuz oyunu kurgulaması lazım. bizim kadromuz açık seçik dikine oynayabilen bir takım. topa sahip olduğunda dahi dikine oynayabilecek bir plan kurulması lazım.

    bize ne lazım olduğu belli. bunu kimin kurgulayabileceğini bulmamız lazım. o yüzden kendimizi illa okan olsun nuri olsun ilhan olsun diye kısıtlamaya gerek yok. benim tercihim bu sistemi oturtabilecek world class olmasa da a class bir hoca olmalı. kadroya göre teknik adam getirmezsek bu yolun sonu fatih hocam bizi kurtar olacak zira.
App Store'dan indirin Google Play'den alın