• 8
    sakatlıkların olduğu kadar hakemlerin de inanılmaz derecede etki ettiği playofflar olmakta olan.

    o kadar yıldır nba’yi takip ederim, bu sene olduğu kadar hakemlerin maçların skoruna bu kadar etki ettiği bir yılı hatırlamıyorum. 2005 yılında dallas-miami final serisinde miami lehine çok yanlı bir yönetim olmuş, 2009 yılında ise genel anlamda hakemlerin büyük hatalarıyla dolu bir playoff dönemi geçmişti ve o dönemden sonra ciddi değişiklikler yapılmıştı.

    bu sezon ise maçlardan sonra yayınlanan nba’in resmi l2m raporlarında maçların son iki dakikasında hakemlerin çaldığı ya da çalmadığı o kadar çok kritik pozisyon var ki.. normalde göremediğimiz kadar çok hakem eleştirisini bizzat koçlardan ve oyunculardan ağır bir şekilde sürekli duymaya başladık. son olarak bu sabaha karşı oynanan new orleans-phoenix maçından sonra monty williams bir hayli sert konuştu.

    yapılan hatalar o kadar kötü ve kritik ki, mesela dün oynanan utah-dallas maçında dallas bitime 30 saniye kala 4 sayı öndeydi ve donovan mitchell kaçırdığı bir atış sonrası kendi ribaundunu alırken dwight powell’ın suratını dirseğini geçirdi ve koca adamı yere yıktı. hücum faul olması ve dönüşünde dallas’ın iki serbest atış kullanması gereken yerde utah basket faul kazandı ve oradan maçı aldı. bu kadar bariz bir faul ile belki de sadece maçın değil serinin kaderi değişti. yetmezmiş gibi normal sezonun sondan bir önceki maçında, aynı pozisyon içinde, biri üstüne yığılmak olmak üzere doncic’e 4 farklı şekilde faul yapıldığı resmi açıklamayla da teyit edilmesine rağmen, kameralara yansıdığı şekilde “bu nasıl faul değil” diye soran doncic’e teknik faul çalan (ki teknik faul nba tarafından sonra geri alındı), maç sonunda ise “kötü bir söz söylemedi itiraz etti diye teknik faul verdim” diye bizzat kendisi açıklama yapan tony brothers adlı hakem dallas-utah serisinin 5. maçına verilmiş. bugün bu maçta ortalık acayip karışabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın