• 268
    geir jordet'in jorginho'nun kullandığı penaltılar üzerine yaptığı analizi "trequartista" isimli bir hesap şu şekilde türkçe'ye çevirmiş;

    --- alıntı ---

    analiz |

    araştırmacı geir jordet, jorginho'nun bugün west ham'a karşı penaltı kaçırması üzerine güzel bir analiz yapmış. çevirip size sunmak istiyorum. keyifli okumalar.

    kalecilerin eskiden durdurmakta çok zorlandığı bir tekniği durdurmanın yollarını bulduklarının bir başka örneğidir. kaleciler artık daha bilgili, akıllı ve mükemmel bir zamanlamayla çalışıyor

    fabianski, jorginho'yu tam olarak nasıl durdurdu?

    bu tür penaltı tekniğini durdurmak, sabır ve aldatıcı hareketler gerektirir.

    fabianski atlayacağı yer için bekler, ardından jorginho'nun vuracağı yere karar vermek için tam olarak baktığında sağ ayağıyla (o ayağın üzerine sola atlamak gibi) ince ama sağlam bir adım atar.

    bu zayıf ayak hareketi, jorginho'ya bilmesi gereken (düşündüğü) her şeyi söylüyor ve atışını kalecinin sağına atıyor.

    ancak bu noktada fabianski, ağırlığı hızla sol ayağına vererek karşı tarafa atlayabilir ve kolayca kurtarabilir.

    bu yine de işe yarayabilir, ancak şut zayıftı ve kaleciye çok yakındı. niye ya? belki de dün fernandes'in kaçırmasından etkilenmiştir? bruno aynı tekniği kullandı, kaleci iyi okudu, ancak direğe vurdu. jorginho aynı hatayı önlemek için fazla ileri gitmiş olabilir mi?

    bu analiz @geirjordet'e ait. ben sadece çevirisini yapmış bulunmaktayım. geir’i takip etmenizi öneririm. güzel analizleri bulunuyor.

    --- alıntı ---

    analizden çıkardığım ana fikir şu ki "avcı ne kadar hile bilirse ayı da o kadar yol bilir".

    not: buraya copy-paste yaptım ama flood'u twitter'da görsellerle birlikte okumanızı tavsiye ederim. ayrıca geir jordet'i takip etmenizi de tavsiye ederim, çok güzel analizleri oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın