• 7064
    önümüzdeki senelerin galatasaray için maalesef çok zor geçeceğini düşünüyorum. öyle ki, uzunca bi süre bırakın şampiyon olmayı ilk 3'e bile girmekte zorlanabilir.

    böyle düşünmemin bi kaç sebebi var. öncelikle başkan adayı olan kişilerin hiç bir şekilde kalibresini yeterli bulmuyorum. ne maddi olarak kulübe katkı sağlayacak güçleri var, ne de profil olarak sağlam bi duruşları.

    ikinci konu hoca konusu. seneler sonra ilk defa futbolun teknik, taktik kısmından anlayan bi hoca geldi kulübeye. gel gör ki eline fatih terim'in kurduğu galatasaray tarihinin belki de en kötü kadrosu verildi. ona rağmen takımı belli bi düzen içinde oynatmayı başardı. yanındaki yardımcılarıyla iş birliği içinde çalıştı. taylan ve berkay yetenek fakirlerleriyle barcelona'ya kafa tuttu. yani bana göre, elindeki bu boktan kadrodan maksimum verimi almayı başardı. buna rağmen başkan adaylarının hepsi seçilmesi halinde yeni bi hocayla devam edeceklerini açıkladı. çok merak ediyorum euro'nun 15 lira olduğu bi ülkeye hangi kariyerli hocayı getirecekler. kaldı ki bi tanesi( metin öztürk) türk hocayla çalışmak istediğini söylüyor. adayları da nuri şahin ya da okan buruk'muş. şimdi soruyorum, bu sezon futbolculuktan teknik direktörlüğe geçmiş nuri şahin mi yıllarca avrupa'nın en büyük kulüplerinde görev almış domenec'ten daha kariyerli bi hoca?

    yani demem o ki, domenec'i gönderecekseniz yerine zidane ya da marcelo bielsa gibi birini getirmeniz lazım ki bu hareketiniz anlamlı olsun. yoksa nuriyle muriyle olmaz bu iş.

    son olarak en büyük sıkıntı kadroda. takımın yüzde 70'i çöp. orta sahanın sıfırdan kurulması gerekiyor. forvet desen 1 maç var, 3 maç yok. bekler kötünün iyisi. yani kadronun baştan kurulması gerekiyor( thanks to imparator). fakat kulübün de ya da başkan adaylarının da güçlü bi kadro kuracak bi kaynağı olduğunu düşünmüyorum. büyük ihtimal, yine romanya'dan, arap ülkelerinden topladıkları üçüncü sınıf oyuncularla kadro kurmaya çalışacaklar. izle sonra curcunayı.

    velhasıl kelam, durumumuz kötüden de kötü. takım uzunca bi süre beşiktaş, trabzonspor ve fenerbahçe'nin arkasında kalabilir. çünkü bu takımların da maddi durumları kötü olsa da kadrolarında bizden daha kaliteli oyuncuları var. biz taylanlarla berkaylarla uğraşırken bu takımlar bi kaç sene mevcut kadrolarının ekmeğini yiyebilirler.

    peki bu durumda ne yapılabilir?

    bi kere şu bi gerçek ki, artık bu döviz kuruyla yabancı ve kaliteli oyuncu bulup getirmek çok zor. onun yerine en başta yapılacak iş takımın başına, alt yapı oyuncularını geliştirmeyi bilen, kariyerli bi hoca getirmek olmalı. fakat yukarda da dediğim gibi, eğer yeni gelen hoca böyle bi biri olmayacaksa, gelecek sezon domenec torrent'le yola devam edilmeli. en azından iş ahlakı olan, efendi, taktik, teknik biren bili. ha ille işin içine türk hoca sokacaksanız, okan ya da nuri'yi yardımcı olarak kulübeye sokun, olsun bitsin.

    ikinci olarak, artık şu diğer branşlarla ilgili ciddi bi karar alınmalı diye düşünüyorum. örneğin erkekler basketbol takımı da, kadınlar basketbol takımı da yıllardır yokları oynuyolar. voleybol takımları keza öyle. bence artık bu branşlarda iddialı hedefler ve kadrolar kurulmayacaksa kapatılmalı. en azından bu ekonomik kriz geçinceye kadar böyle bi karar alınabilir. zaten ortada ne bi başarı ne de altyapılarından çıkan oyuncu var. biz taraftarlar için çok bi şey farkettirmeyecek yani bu branşların kapatılması.

    son olarak, kulübün uyanık olması lazım. eğer avrupa ligi kurulma girişimi tekrar gündeme gelirse balıklama üzerine atlamalı. çünkü zaten mevcut tabloda belki de yıllarca şampiyonlar ligine gidemeyeceğiz. böyle bi durumda avrupa ligi bizim için müthiş bir fırsat olur.

    neyse uzatmayım daha fazla. şimdiden önümüzdeki seçimin kulüp için hayırlı olmasını diliyorum . ne diyelim, gazamız mübarek olsun galatasaraylı dostlarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın