• 999
    türk futbol tarihinin en önemli maçıdır. 3 temmuz 2011 fenerbahçe'nin şike yaptığının ortaya çıkmasından sonra gelişen süreçte yaşanan 2011-2012 sezonuna yakışacak bir final olmuştur.

    bir yanda tarihinin en kötü sezonundan çıkıp yönetimini, teknik heyetini ve kadrosunu baştan aşağı yenileyerek tarihinin en iyi sezonlarından birini yaşamaya başlayan ama önüne fenerbahçe'yi kurtarmak için getirildiği o günkü tff başkanı tarafından fenerbahçe başkan adayı olunca açıkça itiraf edilen galatasaray'ın play-off ile imtihanı. galatasaray bu sezon, "her ne çıkarsa yoluma selam verip yürümek istiyorum ben" diyerek başarıya odaklanmıştır. özellikle fenerbahçe galatasaray'ı ne yaparsa yapsın şike sürecinde taraf olmaya bir türlü çekemediği için buhran geçirmektedir. fatih terim 2000 ruhunu 12 yıl sonra diriltmiştir. ünal aysal kulübü adeta finlandiya, isveç ekolüyle yönetmektedir.

    bir yanda 3 temmuz 2011 günü 2010-2011 sezonunda şampiyon olmak için elini kirletmiş olabileceği ortaya çıkan ve tüm sezon boyunca puanlarını silmemek, suçunu örtpas etmek ve küme düşmemek için oraya buraya saldıran fenerbahçe vardır. play-off ile yarışta ite kaka tutulmaya çalışılan fenerbahçe aykut kocaman'ın o nasıl geldiği belli olmayan 18'de 17 serisinden çok uzakta aziz yıldırım'dan yoksun, vekil başkan nihat özdemir ve aykut kocaman ile sadece "3 temmuzdan beri gelişen süreç, biz sizi 6-0 yendik ve kadıköy'de 10 yıldır kaybetmiyoruz" olmak üzere üç şeyden bahsetmektedir.

    bir yanda 2010-2011 sezonunun travmasını yaşarken bir anda 3 temmuz 2011 ile travması daha da derinleşen ve istediği kupasını alamadıkça iyice sıyırmaya başlayan ama kendini bir anda şampiyonlar liginde bulan ve burada fena olmayan bir performans ortaya koyan ve fenerbahçe ile nefret yarışına girerek her geçen gün tükenmeye başlayan şenol güneş'li sadri şener'li son şampiyon olduğunu iddia eden trabzonspor.

    bir yanda da aslında kadrosunda epey yetenekli oyuncuları bulundursa da teknik direktörü tayfur havutçu hapse atılınca brezilya ve portekizli oyuncuları idare etsin diye getirilen ve sezon boyunca çok dağınık bir görüntü çizen carlos carvahol'llü beşiktaş. beşiktaş başkanı yıldırım demirören sezonun ikinci yarısında şikeyi aklaması için tff'nin başına geçirilmiştir.

    sezon ligin son günü, şampiyonluk ihtimali olan iki takımın galatasaray'ın ve fenerbahçe'nin karşılaşacağı bu maçla bitecektir. kazanan şampiyon olacaktır. beraberlik ise galatasaray'a yarayacaktır.

    şenol güneş açıkça galatasaray'a destek açıklar. aziz yıldırım maçı hapisten seyredecektir. fatih terim tribünde olacakken cezası ertelenir ve son anda kulübeye inebilir. yıldırım demirören de o gün beş karış suratla şeref tribünündedir.

    ünal aysal, ali dürüst, adnan öztürk, fatih terim, ümit davala, hasan şaş, taffarel, scott piri, muslera, eboue, semih kaya, ujfalusi, melo, selçuk inan, riera, hakan balta, engin baytar, emre çolak, baros, elmander... o sezonun bütün renkleri o gün şükrü saraçoğlu'ndadır.

    kaderin cilvesine bakın ki maç galatasaray için kadıköy laneti ile anılan fenerbahçe stadında oynanacaktır. seri aslında 2020'de değil o gün 0-0 biten bu karşılaşmayla birlikte gelen şampiyonlukla bitmiştir.

    ve yine tanrının işine bakın ki sezonun finali sezonun açık ara en iyi takımı galatasaray, şampiyonluk kupasını sezon boyunca başrakibi olan fenerbahçe'nin stadında ve sezonun büyük bölümünde beşiktaş başkanı olan tff başkanı yıldırım demirören'in elinde almıştır.

    sonucunda şampiyonluk galatasaray'a gelmiş, 2002-2011 arasındaki uyku dönemi bitmiş ve 2010'lara galatasaray'ın damgasını vuracağı zirve yıllarımız başlamıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın