• 4
    çok kısa değerlendirmelerde bulunarak benim de tahminlerimi sunacağım ve bence son yılların -ve hatta tarihin- en iyisi olabileceğini düşündüğüm play-offlardır.

    kısa sonuçlar:

    miami heat - atlanta hawks: 4-2
    boston celtics - brooklyn nets: 4-3
    milwaukee bucks - chicago bulls: 4-1
    philadelphia 76ers - toronto raptors: 3-4

    phoenix suns - new orleans pelicans: 4-1
    memphis grizzlies - minnesota timberwolves: 4-0
    golden state warriors - denver nuggets: 4-2
    dallas mavericks - utah jazz: 4-3

    miami heat - atlanta hawks: hawks sezon sonunu oldukça iyi getirdi ve zaten bu sene geçtiğimiz sezon görece sürpriz şekilde doğa finali yapan çekirdeği korumuşlardı. play-in'de üst üste 2 maç kazanarak gelmiş olmaları ve son maçta jared allen'ın dönüşüne rağmen cleveland'ı geçtiler ve 8. oldular. kısacası atlanta bildiğimiz tipik bir 8. sıra takımı gibi değil, daha fazlası kendilerinde var. zaten nba'in power ranking'i de bunu gösteriyor. ancak 7 maç üzerinden oynanan bir seride hücum potansiyeli ve kadro derinliği olarak kendilerinden daha üstün olan heat'e ne kadar direnebilecekleri gerçekten önemli bir soru işareti. mutlaka epey yarışmacı olacaklardır ama heat'i eleyebileceklerini düşünmüyorum.

    miami heat 6 maçta turu geçer.

    boston celtics - brooklyn nets: çok zor bir eşleşme. brooklyn'de ben simmons önümüzdeki hafta takımla birlikte çalışacağı söyleniyor fakat seri 7. maça kadar uzasa bile forma giyecek seviyeye gelir mi bilinmez. onsuz değerlendirdiğimizde bile kevin durant'in sağlıklı kaldığı sürece savaşacağı ve söyleyecek çok sayıda sözü olduğu bir gerçek. kyrie irving'in dönem dönem efsanevi play-off performanslarından bazılarına da şahit olursak yine çok şaşırmam. ancak yılbaşından beridir özellikle savunma konusunda bir aşama daha atlayan boston'ı ne kadar sarsabilirler gerçekten soru işareti. bu sorunsalı tersten sorduğumuzda da başka bir tablo ortaya çıkıyor. bu sefer de çok iyi bir savunma görüntüsü çizen celtics, durant ve arkadaşlarını ne oranda yavaşlatabilir? cevaplanması zor sorular. bu eşleşmede tahminimi 7 maçta boston celtics diyeceğim. ne var ki, genellikle böyle çok yakın geçmesi beklenen ilk tur eşleşmeleri beklenmedik şekilde bir tarafında oldukça domine ettiği şekilde cereyan eder. brooklyn'in 4-1 ile turladığı bir senaryo da beni şaşırtmayacaktır.

    boston celtics 7 maçta turu geçer.

    milwaukee bucks - chicago bulls: doğu'da tahminlemesi en kolay eşleşme açıkçası. normal sezonun sonlarına doğru inanılmaz bir ivme kaybeden bulls'un bu eşleşmede pek şansı olabileceğini düşünmüyorum. lonzo ball'un zaten sezonu kapatmış olması önemli bir handikap fakat nikola vucevic, demar derozan ve zach lavine üçlüsünden oluşan hücum potansiyelini ne olursa olsun yabana atmamak lazım. bulls için üzücü ancak belki de çok daha yakın olabilecekleri bir eşleşmede işleri oldukça zor. bucks'ın son yıllardaki play-off performansı malum. bulls'un bu eşleşmeden 1 maçtan fazlasını çıkartması oldukça sürpriz olacaktır.

    milwaukee bucks 5 maçta turu geçer.

    philadelphia 76ers - toronto raptors: bu eşleşme yine çok arada eşleşmelerden bir tanesi. yetenek açısından 76ers'in ancak kadro derinliği ve takım kimyası açısından raptors'ın üstün olduğunu düşünüyorum. ayrıca sezon sonundaki 2 haftada 76ers hedef maç denilebilecek 3 maçı da (phoenix, milwaukee ve raptors) kaybetmişti. bu maçlarda hem joel embiid'in hem de james harden'ın performansı oldukça soru işaretiydi. yine de muazzam bir sezon geçiren embiid'in kolay teslim olması pek mümkün olmayacaktır. fakat all-star hafta sonundan sonra çok daha iyiye giden ve mart-nisan dönemini muazzam geçiren pascal siakam'lı raptors bence bu turu geçer.

    toronto raptors 7 maçta turu geçer.

    phoenix suns - new orleans pelicans: new orleans bu play-off'lardaki %50 galibiyetin altındaki tek takım hüviyetinde. sezon sonunu gayet iyi getirdiler ve hawks gibi 9.'luktan play-off'a kalmayı başardılar. sezona da 1-12 gibi kepaze bir başlangıç yaptıklarını hatırlatalım. o dönemde sacramento kings'e 2 kere, oklahoma city thunder'a da 1 kere kaybetmişlerdi. cj mccollum, brandon ingram ve jonas valanciunas üçlüsü ile iyi bir oyun ortaya koyuyorlar. yine de karşılarındaki takımın phoenix suns olduğunu hatırlatmakta fayda var. belki pelicans düşüşteki utah jazz veya bir miktar soru işaretli golden state warriors ile eşleşmiş olsa bu eşleşmeyi değerlendirmek daha sağlıklı olurdu ancak suns karşısında pelicans'ın şans sahibi olabilmesi için birçok düşük olasılıklı faktörün bir araya gelmesi gerekiyor. bu da çok zor. pelicans'ın 1 maçtan fazla alabileceğini düşünmüyorum. suns en azından pelicans karşısında play-off baskısı hissetmeyecektir.

    phoenix suns 5 maçta turu geçer.

    memphis grizzlies - minnesota timberwolves: iki genç kadrolu ekibin güzel ve yakın geçmesi beklenen eşleşmesi. fakat ben o kadar da yakın geçebileceğini düşünmüyorum. bulls kadar olmasa da timberwolves da sezon sonunu pek iyi getiremedi. son 2-2,5 haftalık dönemdeki düşüşleri malum. ayrıca 1, 2 ve 3 numaralı pozisyonlardan herhangi bir takıma karşı size problemi yaşama olasılıkları da malum. bench katkıları oldukça düşük. işleri bence karl-anthony towns'ın ekstra oyununa kalmış gibi gözüküyor. memphis için ise düşünülmesi gereken kat'ın kim tarafından savunulacağı. eğer steven adams savunursa kat onu perişan edebilir. jaren jackson jr. savunur ise de jackson'ın çabucak faul problemine girdiğini görebiliriz. yine de çok fazla değişkeni olmayan timberwolves hücumunu grizzlies bir şekilde yumuşatıcaktır. minnesota'nın pek şansı olabileceğini düşünmüyorum.

    memphis grizzlies 4 maçta turu geçer.

    golden state warriors - denver nuggets: nuggets 5000 feet rakımlı şehrinden ötürü tüm nba'de en büyük en sahibi avantajına sahip takım. michael porter jr. zaten çok uzun zamandır yok. jamal murray de sezonu kapattı. facundo campazzo'nun son durumunu bilmiyorum ama o da en son sakattı. guard rotasyonunda yarattığı derinliği düşündüğümüzde yine önemli bir kayıp. kısacası akıllara ziyan bir sezon geçiren nikola jokic'e çok bağımlı bir takım denver. warriors ise bir ara felaket gidişinin ardından klay thompson'ın dönüp form tutması ile rayına biraz daha oturmuştu. steph curry de bu play-offlarla birlikte dönüyor. denver'ın işi gerçekten zor. jokic'in işin savunma kısmında yıpranması muhtemel ama öte yandan da özellikle denver evindeki maçlarda şapkadan tavşan çıkartabilir mi diye düşünmeden edemiyorum. jokic'in biraz daha esktra oynadığı ve diğer uzunlardan bir miktar daha katkı aldığı günlerde denver'ın ciddi şansı olacaktır. yine de 7 maçlık bir seriye yetecek kadar güçleri olduğunu düşünmüyorum.

    golden state warriors 6 maçta turu geçer.

    dallas mavericks - utah jazz: aslında bu serinin ilk maçı az önce başladı fakat şu anda skorunu bilmediğimden dolayı bu yorumu sanki daha hiçbir şey başlamamış gibi yapıyor olacağım. utah jazz'ın sezon sonundaki durumu içler acısıydı. rudy gobert ve donovan mitchell'ın vücut dilleri de uzun zamandır iyi değil. mitchell zaten ayrılmak istediğini vurgulayıp duruyor. takım adeta yıkılmış durumda. toparlamalarını zor görüyorum. play-off başka bir hava katacaktır ancak kendilerinden ters durumda olan ve sezon sonunu çok iyi geçiren dallas'ın şansı bu eşleşmede bence daha fazla. luka doncic şubat başından beridir mvp performansı veriyor. muazzam oynuyor gerçekten. sezon başındaki hantallığını hepten atmış durumda. vurgulamak lazım ki; doncic ve tim hardaway jr.'ın sakatlıkları ve belirsizlikleri haricinde bu eşleşmedeki bir diğer önemli husus da iki takımın pota altı savaşı olacaktır. jazz'ın bir şansı olacaksa -ki mutlaka olacaktır- bu pota altında gelecektir bence. dwight powell'ın eşleşmeleri dikkatle incelenmeli. eğer dallas'taki malum sakatlıklar olmasaydı belki de 4-0'lığa yakın bir seri olabilirdi ancak mevcut durumda utah'ın söyleyecek sözü olur ve seri biraz daha ortaya gelir.

    dallas mavericks 7 maçta turu geçer.
App Store'dan indirin Google Play'den alın