resim
Rudi Garcia
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:60
Uyruk:Fransa
  • 45
    yapılacak olan 30 nisan 2022 galatasaray olağanüstü seçimli genel kurulu adayı eşref hamamcıoğlu'nun galatasaray futbol kulübü için teknik direktör adayı.
    hatırlatma fayda var;
    kulüp tarihinin en başarısız sezonlarından birisi olan (bkz: türkiye süper ligi 2021-2022 sezonu) akabinde yapılan erken seçim ile galatasaray geri dönülemez bir yolun eşiğinde.
    geçmiş seçimde adaylar arasından; gerçekçi, hayal satmayan ve vaatleri bulunmayan birisinden böyle nitelikli bir teknik direktör adayı çıkması oldukça şaşırtıcı ve bir o kadar da mutluluk verici.
    bir aksilik olmazsa kendisini 2022-2023 sezonunda takımın başında göreceğimizi düşünüyorum.
    gelecek teknik direktörümüz hakkında bazı bilgiler:

    - kendisi bir kondisyon antrenörü, bu bilgi çok önemli çünkü çalıştırdığı takımlarda gözle görülür en büyük fark oyunculardaki kondisyon artışı oluyor. (bkz: olimpik lyon) (bkz: lille osc)
    her ne kadar domenec torrent'in gelişiyle birlikte medyada yaratılan algı; takımın kondisyonu arttı, daha diri gözüküyorlar gibi haberlere aldırış etmiyorum, bana göre fatih terim'in gidişinden sonra takımda kondisyon anlamında değişen pek bir şey yok.

    - saint-etienne'in ligdeki kötü gidişatı sebebiyle kovulan robert nouzaret'in yerine kendisi teknik direktörlüğe 37 yaşında terfi ediyor. 37 yaşında hocalığa terfi eden diğer hocaların arasında (bkz: pep guardiola) (bkz: jose mourinho) ve (bkz: joachim löw) bulunuyor. 37'de keramet var..

    - ardından fransa 2. lig takımlarından olan dijon fco'yu çalıştırmaya başlıyor, bu onun ilk uzun soluklu teknik direktörlük macerası.

    ----- yükselişe geçiş ----
    2008'de (bkz: lille osc)'nin başına geçiyor, 256 maçta 129 galibiyet, 67 beraberlik, 60 mağlubiyet alıyor. hem lig hem de kupa şampiyonluğu ile tarihe geçiyor.
    fransız medyasına isminden oldukça söz ettirmeye başaran rudi garcia 5 yıllık lille serüveninden sonra kendisini başkent takımında, as roma'da buluyor.

    2013 yılında başına geçtiği as roma'da ilk sezonunda 2. olmayı başarıyor akabinde rüya gibi geçen 2 sezonun ardından kötü performans sebebi ile kovuluyor.
    toplam 118 maça çıkan rudi garcia, 61 galibiyet, 34 beraberlik, 23 mağlubiyet alıyor.

    fransız futboluna olimpik marsilya ile geri dönen garcia, 142 maçta 69 galibiyet 31 beraberlik 42 mağlubiyet alıyor.

    kariyerinin en başarılı takımına geçiş yapacak olan rudi garcia'nın tek hedefi şampiyonluk, kupa.
    olimpik lyon'da toplamda 78 maça çıkan garcia, 44 galibiyet, 15 beraberlik 19 mağlubiyet alıyor.
    lyon'un tarihindeki en iyi performanslarından birisi olan (bkz: 2019-2020 şampiyonlar ligi sezonu)'nda kendisini başrolde izliyoruz.

    - kısaca özetlemek gerekirse, kendisi nabza göre şerbet vermeyi, eldeki malzemeye göre yemek yapmayı iyi bilen birisi. kariyerinde, özellikle roma ve lille'de birçok oyuncuyu parlatıp büyük bedeller ile transfer başarısı yakalamıştı.
    pandeminin etkisiyle birlikte 19-20 sezonunda lyon taraftarına bir virüs akşamı rüyası yaşatmıştı.
    kariyerindeki en dikkat çekici özellik büyük bütçeyi iyi kullanamaması. galatasaray'ın başına geçip, ligi darmadağın edip, defansif futbol ile avrupa'da istediğimiz başarıyı yakalamak zor değil.
    kendisi ile çalışmak bizim için büyük bir hayal. hayat neden olmasın.
    fatih terim'in rudi garcia örneği entry'im (bkz: rudi garcia/#3351540)
App Store'dan indirin Google Play'den alın