• 7051
    *renklerine, tarihine ve asaletine aşık olduğum kulübüm. kendimi bildim bileli galatasaray taraftarıyım.
    takip ettiğim branşlar itibariyle seçim öncesi, bu sezonki durumumuzu ve geleceğimizi genel olarak değerlendirmek istedim.

    1) galatasaray futbol takımı:
    rahmetli mustafa cengiz dönemi sonrası, gerek yanlış transferler, gerekse ffp yüzünden çok kötü bir kadroyla sezona başladık. takımda ilk 11 için ideal sağ bek, sol bek, merkez orta sahalar yoktu. işin kötü tarafı elde düzgün rotasyon oyuncuları da yoktu.
    bunun için hemen 5-1 biten psv maç kadrosuna bakalım.

    kaleciler: muslera - okan - fatih - ismail - berk
    sağ bek: yedlin - zorunluluktan sekidika - talihsiz omar
    stoperler: marcao - luyindama - alpaslan - ozornwafor - ışık kaan
    sol bekler: ömer - emre taşdemir
    ön libero: taylan/aytaç
    merkez orta saha: ?
    ofansif orta saha: emre akbaba
    sol kanat: kerem - babel - arda
    sağ kanat: feghouli- emre kılınç - yunus
    santrafor: muhammed - diagne - falcao

    sonrasında burak elmas sezona transferlerle başladı. yedlin - boey, ömer - pva, luyindama - nelson, ? - berkan, ? - cicaldau , feghouli- morutan, muhammed - halil değişiklikleri ile genç bir takım oluşturduk. geleceğe yönelik de barış alper geldi. falcao'nun astronomik ücretinden kurtulundu. sekidika, ozornwafor, emre taşdemir, okan kocuk, yunus ve emre akbaba kiralandı. assuncao kiralık olarak denendi. ekonomik açıdan takdir ettiğim bu değişiklikler sonucunda, avrupa'da çok başarılı bir dönem geçirirken, ligde de bir o kadar başarısız bir dönem geçirdik.

    sonrasında teknik direktör değişikliği yaşadık. muslera'nın sakatlığı sonrası kiralık olarak pena geldi. yedlin gönderildi, luyindama kiralandı. assuncao gönderildi. taraftarın gazını almak için, 13 milyon euro bonservis ödeyip, yıllık 2.25 milyon euro bağladığımız diagne'nin sözleşmesi açığa alındı, 1.5 yıllığına 37 yaşındaki gomis'e para bağlandı.* gedson'u kaptırdık, pulgarı aldık.

    performans açısından değişen hiçbir şey olmadı. yine avrupa'da iyi oynayıp, ligde sallanmaya devam ettik.

    sonuç olarak;
    - hoca'nın gönderilme şekli
    - torrent'in gelme sürecinde yaşanan ve birbiriyle çelişen yönetici ifadeleri
    - torrent'e verilen maaş belirsizliği
    - gençlik aşısından vazgeçip, gomis ve pulgar gibi yaşlı oyunculara yönelmemiz
    - gedsona 1.5 milyon euro bulamayıp, 6 aylık ücret olarak pulgar ve gomise toplamda 1.5 milyon euro vermemiz
    - seçim döneminde verilen vaatlerin gerçekleşememesi
    - tff'ye karşı hakkın savunulamaması
    - burak elmas'ın ilk gün göndermesi gereken yöneticiyi anlamsız şekilde savunması
    - anlamsız ceo ataması
    - mehir vakfı
    başkanın da sonunu getirdi.
    gelecek sezon için umudumuz ise, nokta atışı 2-3 transfer ve 2-3 tane altyapı oyuncusunun takıma kazandırılması. erkek basketbol takımı haricinde yazacaklarım arasında, en umutlu olduğumuz branş.*

    2) galatasaray erkek basketbol takımı:
    erden timur, sen bir tanesin. turgay zeytingöz geldikten sonra, kümede zar zor kalmış olan takımı anında ayağa kaldırdı. emir sadık kabaca, rıdvan öncel, okben ulubay, canberk kuş ile yerli rotasyonu güçlendirildi. ege arar ve göksenin köksal ile sözleşme yenilendi. çift sözleşme ile, haktan yavaş ve ege tan yıldızoğlu* gibi iyi oyuncular altyapıya kazandırıldı. yabancı transferleri ile uzun süre sonra çok iyi bir kadro oluşturuldu. dee bost- melo trimble- akoon purcell - kerry blackshear - david kravish* gibi bizim seviyemiz için inanılmaz bir yabancı çekirdeği ile lige başladık. sonrasında, rotasyona pusika eklendi. ayrıca beğenilmeye kravish yerine n'dour da alındı. ancak, sezon başında duygusal bir karar alınarak ekrem memnun ile başlanmıştı. en nihayetinde bu birlikteliğin iki tarafa da zarar verdiği görüldü ve yollar ayrıldı. yerine turgay zeytingöz'ün banvitten de tanıdığı andreas pistolis geldi. takıma isaiah canaan getirildi, oyuncuyu çok beğensem de, melo ve dee bost varken neden diye düşündürdü.* inşallah, bir şekilde çeyrek finalde veya yarı finalde fenerbahçe ile eşleşiriz, maçı alırsak iç savaş çıkar.*
    sonuç olarak, genel anlamda çok doğru yönetiliyor bu şube. biz de erden timur'un emeklerine, bu şubeye ilgi göstererek karşılık veririz.

    3) galatasaray kadın basketbol takımı:
    biraz ara vermiştim bu şubeye ama, görülen şey tam bir curcuna. sezona riquna williams ile başlıyorsun, her türlü rotasyon yokluğuna rağmen, takım euroleague'de gayet iyi bir performans gösteriyor. bir bakıyorum, riquna williams yok. şimdi, kimse bana şöyle çatlak, böyle manyak anlatmasın. elindeki kısalar, pelin derya bilgiç, merve aydın, gizem yavuz, altyapıdan çıkan eda şahin, mısra albayrak. elinde böyle kısalar varken, git adam akıllı bir oyuncu al en başta, çatlak alma.

    bunu da geçelim, şimdi yılın başı kadroya baktım. bütçem de belli olsun. euroleague oynuyorum. 5 tane yabancı alacağım. elimdeki oyunculara baktım. melis, meltem forvet olarak elimde en iyileri. pelin, merve de elimdeki en iyi gardlar. biz meltemi, ne akla hizmet kiralık gönderdik? sakatlıklar kariyerini baltalamasa, bu kızın türk kadın basketboluna damga vurması bekleniyordu. bu takımın yabancıları neden 1 gard, 3 forvet, 1 tane pivot. elindeki en iyi yerli, açık ara melis gülcan o da forvet, bu nasıl planlama? gizem başaran'ın daha yaşlı olması ve dışarıdan gelmesi dışında inci'den ne farkı var? kim yönetiyor bu şubeyi?

    4) galatasaray kadın voleybol takımı:
    gelecek yıl için ayçin akyol ve idil naz kanbur ile anlaşılmış, anthi ve ilkinle de sözleşme uzatılmıştı. umarım o iş, bu ibra yüzünden bozulmaz.

    şimdi kusura bakmasınlar ama en sert başlangıcı bu şubeye yapacağım. sevgili orkun darnel ve ataman güneyligil, sezonun başında bize kışkırtma çekmek için mi kurdunuz bu kadroyu? takımın iki pasörü de ** doğum sonrası voleybola bizimle geri döndüler. nilay yine ehven-i şer olan, sezon sonunda bırakacak zaten. ama gamze alikaya kılıç, resmen pasa tepki olarak doğmuş gibi oynuyor. kötü paslara vurulmasını izlemekten biz yorulduk, anthi vurmaktan yorulmadı. yani alexia gibi bir pasör çaprazını kiralamışsın. elinde ligin üzerinde olan anthi ve ilkin gibi smaçörler var. bu 3'lünün ligde ses getirmesi için ne lazım? pasör. yılın başında bakmışlar kim lohusa, onları pasör yapmışlar.
    neyse hücum konusunda bu takım çok kuvvetli diyerek, orta blokçuların en kötüleri hangileri ise onlar seçilmiş. ne takım sıkıştığında sayı yapıyorlar, ne de büyük maçlarda blok yapıyorlar. sasa planinsec büyük hayal kırıklığı. ara veren oyuncuları almayı seviyorsanız, gidin milena rasici alın sezon sonu.* fatma beyaz, su zent ve zeynep sude demirelden bir beklentim olmadığı için bir şey diyemiyorum.

    olan emektar gizem güreşen, ilkin ve anthi'ye oluyor savunmada. sürekli bomboş smaçları çıkarmakla uğraşıyorlar orta oyuncular yüzünden. hücumda da, orta oyuncular yetersiz olduğu için hızlı hücum yapamıyoruz. hoş yeterli olsalar da öyle bir pasör var ki, evlerden ırak, zaten yapamayız. rakiplerin bütün odağı anthi ve alexia üzerinde. üstüne bir de, sürekli kötü paslara vurmakla uğraşıyorlar. hadi alexia ve anthi, bir şekilde sayı alabiliyor. ilkin için depresyon an meselesi.

    işte böyle, kadın basketbol dışında, diğerleri için gelecekten ümitliyim. galatasaray adının olduğu her yerde umut vardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın