• 26
    futbolun sürekli geliştiğini ve daha da güzel hale geldiğini düşünen biri olarak, bunun sebebinin toplumların yaşayış biçimleri olduğunu düşünüyorum.

    toplumumuz ve aslında bütün insanlar gün geçtikçe daha da tüketici oluyor. çoğu şey hemen sonuçlansın istiyor. çünkü bir şey ile ilgilenirken etrafında çok fazla çeldireç oluyor. bu da ilginin bölünmesine ve esas yapılan işe olan ilginin azalmasına sebep oluyor.

    mesela maç oynanırken, twitterdan, buradan ya da ekşi sözlükten takip etseniz, saniye başı entry ya da tweet düştüğünü fark edersiniz. hem maç izleyip hem de sosyal medya kullanıp bir şeyler okuyup yazmak o maçta olandan çok, ne yazıldığıyla ilgilendiğimiz anlamı çıkarır. bu da bizi sadece skorların ilgilendirdiği kişiler haline getirir. zaten maçlardan sonra yazılanlara bakarsanız sadece skorun ve sosyal medyanın önemli olduğunu fark edeceksiniz.

    90'lı yıllarda bireysel yetenekli oyuncular 1 ise şuan 10. üstelik şuan türkiyedeki takımlar hariç, çoğu ülke takımları bir plan üzerinde oynuyor.

    yani şuan futbola olan ilginin azalmasının sebebinin oynanan oyunla alakası yok. izleyen kişilerle alakası var.

    not: bu bir eleştiri değil. insanlar çağa ayak uyduruyorlar ve çağ da bunları gerektiriyor olabilir. fakat, bundan dolayı suçu futbolda bulmak doğru değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın