• 23
    son iki sezondur yaşanan galibiyetlerden ötürü eskiye kıyasla zerre umurumda olmayan derbi. 7 tane falan yiyerek daha önce yaşamadığımız kadar büyük bir rezillik yaşamadığımız sürece çıkacak herhangi bir sonuç benim için yeterli olacaktır.

    belki deplasman taraftarı olsaydı biletlerin kime "indirildiği"nden dem vurabilirdik, ultraslan'dan kimselerin dalga geçmesine laf edebilirdik ama o da yok.

    normal şartlar altında bir euro ile 15-16 lira alabilen gurbetçiler hariç pek kimseyi heyecanlandırmaması gerekiyor bu maçın ama fenerbahçe'nin ikincilik için iyi kötü rekabet eder halde olması bir motivasyon kaynağı olacaktır.

    buna bir de fenerbahçe taraftarının her iki üç maçta bir gaza gelip şampiyonluk maçı gibi havalara girme sapıklığını ekleyince iyi kötü aziz başkan dönemini andıran bir etkinlik olması ihtimal dahilinde görünüyor.

    enteresan bir biçimde derbi gündemini kadın basketbolunun yükseltmesi de olası. 5-7 nisan'da bizim eurocup f4'ü var. fenerbahçe ise artık ağır favori(!) olduğu euroleague f4'ünü kendi salonuna aldırttı. ve finale kalırlarsa kaldırmak için 20 yıldır debelendikleri kupanın final maçı bu maçla üst üste binecek. bu maçlarda alınacak skorlar üzerinden sosyal medya gündemi şekillenecektir. fenerbahçe bir şekilde finale kalırsa ve maç saatleri ayarlanamazsa kadıköy'de derbi tarihine geçecek bir takım temsiliyetler yaşanabilir.

    gerçi turnuvayı istanbul'a veren onu da hesap eder bir şekilde ama ordan sekerse nihat özdemir bey fenerbahçe'yi üzmez muhtemelen. birkaç sene de maçın saatinin değişmesi üzerinden kavga döner.

    sonra yazarız sözlüğe türk futbolunun marka değeri neden artmıyor diye...
App Store'dan indirin Google Play'den alın