• 103
    türkiye'de bir teknik adamın başarılı olması çok sayıda bağımsız değişkenin olumlu şekilde tesadüfen bir araya gelmesi ile oluyor. yani herkes zar atıyor, kimine 6-6 geliyor. 2020-21 sezonu sergen yalçın şampiyonluğu buna en güzel örnek. seviye olarak çok üst düzey olmayan oyuncuların kimyasının tutması ile beklenmedik bir şampiyonluk kazandı beşiktaş. o şampiyon takımın gerçek seviyesini ise bu sezon şampiyonlar liginde ve ligde gördük. bu sezonu şampiyon tamamlayacak olan trabzonspor için de geçerli bu. trabzonspor avrupa'nın orta sıra takımlarını bile yenebilecek güçte değil.
    yabancı hoca istikrarlı bir sistem vaadediyorsa mantıklıdır. bir projeyle gelip yönetimi o projeye ikna edecek. sistemini kurabilmesi için gereken süreyi belirleyecek ve o süreçte sabır gösterilecek. ama ülkemizde 1 sezonluk başarısızlığa bile tahammül yok. herkes herşeyi hemen istiyor. 1 sezonluk başarı için kaç sezondan vazgeçildiğini hesap etmiyoruz.
    üçüncü sezonunda taş gibi bir takım ortaya koyacak ve güçlü oyununu kulüp geleneği haline getirebilecek hocayı üçüncü ayda yemeye başlıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın