• 8
    "idari ibra" diye bir şeyin bulunması saçma gözükebilir ancak eğer mekanizmaları doğru işletilirse bunun kimseye batacağını sanmıyorum. bazı kurumlar diğerlerinden farklıdır. kendine benzer diğerlerinin tuttuğu yolları tutmaz. belli gelenekleri, görenekleri vardır. galatasaray da bunlardan biri. hem eğitim kurumu olarak hem spor kulübü olarak muadillerinden farklıdır ve öndedir. camianın kendine has kökleşmiş geleneklerinin olması da haliyle olağandır. galatasaray'da idari ibrasızlık mevzuu da diğer kulüplerdeki gibi işlemiyor bu yüzden.

    burada sorun, bu kökleşmiş yöntemlerin keyfî kullanılması kaynaklı. çünkü ortada tutarsızlık var. idari ibrasızlıkta aleni bir liseci dazlak sopası var. aksi takdirde dözbek yönetiminin idari olarak ibra olması dünyanın her yerinde bir camianın rezil olması için yeterli bir şey. kendinden sonraki mustafa cengiz yönetimine verilen ibrasızlık da yine sahte imzalarla üye olanların engellenmesi ve mustafa cengiz'in tüzük değiştireceği korkusundan kaynaklandı. ortada bu idari ibrasızlığı gerektirecek hiçbir şey yoktu.

    günümüzde idari ibrasızlık tamamen mesnetsiz sebeplerle verilir oldu. insanların illallah etmesi bundan. aslında polat yönetiminin ibra edilmemesinin ardından dözbek yönetiminin ibra edilip üzerine de mustafa cengiz yönetiminin ibra edilmemesi esas dengesizliği yaratan şey oldu. adnan polat yönetimi belki hak etmişti, zira çok ezdirdiler kulübü. ama dözbek yönetimi dönemindeki rezilliklerin binde biri yaşanmadı o dönem. hele mustafa cengiz'e resmen azınlık darbesi yapıldı akşamın köründe. bu üç yönetimin ibra süreçleri tamamen tutarsız. adnan polat'a "j'accuse, j'accuse" diye bağıranlar ortadan kayboldular. merhuma her gün sallayanlar burak elmas'ı lalettayin eleştiriyor.

    yani burada idari ibrasızlıkta amaç galatasaray'ın iyiliği değil bu insanlar için. kendi tahakkümlerindeki galatasaray'ın devam etmesi. her ibra döneminde bu sorunu yaşarız bu saatten sonra çünkü bütün ülkede olduğu gibi camiada da kutuplaşma yaşandı. gelenekler iyidir ama bir şekilde çağın gerçeklerine uyarlanmazlarsa bir yerden sonra ayak bağı olurlar. geleneğin devamını çağa uyduracak bir modelleme gerekli ama bizimkilere elde sopayla gezmek daha konforlu geliyor maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın