• 1
    tdk'ya göre aklamama anlamına gelir. son dönemde galatasaray camiasında başkanları tehdit etme ve seçim isteme aracı olmuştur. öncelikle bunun doğru olmadığını belirteyim.

    kulübümüzde mali ve idari olarak iki ayrı başlıkta oylanmaktadır. mali ibra/ibrasızlık kulübü yönetenlerin ekonomik açıdan değerlendirilmesidir. burada bir ibrasızlık çıkması kulüpte yolsuzluk olduğunun delillerinin olup olmamasına bağlıdır.

    idari ibra/ibrasızlık ise kulübün ekonomik konular dışında doğru yönetilip yönetilmediğinin oylanmasıdır. mali ibranın aksine daha göreceli bir değerlendirmedir. bu bağlamda ibra edilmeyenlere mahkeme yolu açıktır. şu zamana kadar adnan polat ve mustafa cengiz bu bağlamda ibra edilmemiş başkanlarımızdandır ve ikisi de mahkeme kararıyla bu kararı bozmuşlardır. mustafa cengiz'in o dönem ibra edilmemiş olması bana göre doğru ve adaletli bir karar olmamıştır. hocamız fatih terim dahi maç öncesi yayıncı kuruluşa verdiği röportajda şampiyonluğa giden bir camianın bundan etkilendiğini belirterek bu duruma tepki vermiştir.

    burak elmas yönetimine taraftarın büyük bölümü tarafından çıkması istenilen karar idari ibrasızlıktır. geldikleri günden bu yana tek bir vaadini yerine getiremeyen bir yönetim için yapılması gereken şey de budur. adnan polat ve mustafa cengiz'in aksine burak elmas katıldığı yayınlarda böyle bir karar çıkması halinde karara saygı duyacağını ve mahkeme yoluna başvurmayacağını defalarca belirtmiştir.

    seçim öncesi verdiği vaatlerin hepsini sosyal medya desteğini almak üzere yani popülistlik yapıp veren burak elmas'ın, bugün sosyal medyaya göre kulüp yönetmiyoruzcu ve popülist değilizci söylemlerle kendini savunma yoluna geçiş yapması söylemlerinde ne kadar samimi olduğunun göstergesidir.

    ben de galatasaray genel kurulundan bir şekilde çift ibra kararı çıkacağını düşünüyorum, lakin bu yönetimin idari yönden ibra edilmesi sonrası herhangi bir yönetimin idari olarak ibra edilmemesinin ima edilmesi bile söz konusu olmamalıdır. burak elmas yönetimi tam 9 ayda galatasaray taraftarının büyük bir çoğunluğuna göre tarihin en kötü galatasaray yönetimidir.

    zamanında mustafa cengiz'in ibra edilmemesi yönünde oy kullanan burak elmas'ın şahsına bir soru yöneltmek istiyorum:

    sayın başkan, sizden daha kötü olmayan bir yönetimi ibra etmemiş biri olarak ve en önemlisi bir galatasaraylı olarak en başta siz kendi yönetiminizi ibra edebilecek misiniz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın