• 411
    galatasaray'ın 2021-2024 planındaki hata, ligde en kötü 4. 5. olacağını varsaymasıydı. takım üst üste kötü sonuçlar aldığında yeniden toparlanıp yukarı tırmanmak sadece yetenek değil aynı zamanda güçlü bir psikoloji de gerektirir. galatasaray'ın 2021-2022 kadrosu büyük oranda kırılgan gençlerden oluşuyor. hakemlerin yarattığı ortamda bu çocuklar ezildi ve yıldılar. mağlubiyeti, federasyonun bize zaten kazandırmayacağını baştan kabullendiler.

    tabii böyle düşününce belki de galatasaray'ın en büyük hatası galatasaray olmak oluyor. ben herhangi bir yönetime suç da bulamıyorum. galatasaray'ı layık olduğu seviyede yönetmek için hem maddi açıdan imkanlara sahip, hem federasyon üzerinde baskı kurabilecek güce, güçlü bağlantılara sahip, hem de futbolu ve diğer branşları planlayabilecek kadar bu sporlardan anlayan yönetim kadroları kurmak gerekiyor. ama galatasaray'ın üyeleri içinden çıkacak herhangi bir yönetim kadrosunun bu üç ihtiyacı birden karşılaması mümkün değil, böyle bir insan kaynağı yok. üçünü kapamayı geçtim bir tanesini başaran bir kadro kurulsa yine gam yemeyeceğiz. ama ne yazık ki galatasaray yönetimleri yetersiz, galatasaray'ın yöneticilerini içinden çıkardığı havuz sığ, o havuzdan iyi bir şey çıkmıyor, 25 yıldır çekip duruyoruz, çıkmıyor. bu yönetimlerle herhangi bir planlama da olmuyor zaten o yüzden.

    ama yönetim sorununu aşabilseydik, kadronun yanlış ve asimetrik kuruluşundan önce dahi bu takımın gerçekçi hedefini en baştan şampiyonluk değil ilk dört olarak belirlemek gerekirdi. zaten romanya gibi futbol haritasının hiçbir yerinde olmayan, en son milli forveti türkiye'de ancak 1. ligde başarılı olabilen bir ülkeden kendini uluslararası düzeyde ispatlamaksızın gelmiş iki oyuncunun kilit pozisyonda olduğu bir kadroyla değil süper ligde, 1. ligde bile şampiyonluk hedefleyerek yola çıkmak gerçekçi olmayabilir. zaten 2021-2022 kadromuzdan kerem'i çıkarırsanız birinci ligde bu takımın şampiyon olamayacağını düşünüyorum. belki ilk altı sonrası defans performansıyla playoffta süper lige çıkardı.

    nihayetinde, her ne planlandıysa 2022-2023 sezonunda avrupa'da olamadığımız için suya düştü. bu gelir kaybıyla birlikte gelecek sezon başında sattığımızın da sadece yarısını harcayarak yeniden kuracağımız bir kadroyla hedefi yeniden 4. sıra olarak belirleyerek en baştan başlamak lazım. galatasaray'ın mevcut durumunda öncelikli hedefi ligi ilk üç, olmadı dört içinde bitirmektir. ikincilik ve şampiyonluk ondan sonra gelecektir. hedefleri doğru seçersek sonra hayal kırıklığına uğramayız.

    galatasaray'ın hedefi en büyüklükten önce tekrar büyük olmaktır. çünkü galatasaray mevcut haliyle büyük değildir. büyükler sezon ortası kötü hallerini sezon sonunda en azından ilk 5-6 sıraya dönerek toparlarlar. büyükler 15. sırada gezmez. büyüklerin başkanları, yöneticileri bizimkiler gibi zayıf olmaz, büyükler federasyona ezilmez. galatasaray önce yeniden büyük olmalı, büyük olabileceğini hatırlamalı. sonra en büyük olmak için tekrar mücadele edebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın