• 38
    nba şampiyonluğu bulunmayan takım. çok yaklaştıkları ya da talihsizlikler yaşadıkları zamanlar oldu.

    şimdiye kadar birkaç defa en iyi oynayan takım olup başlarına talihsizlikler geldi ya da efsane takım kurduklarında daha efsane bir takıma tosladılar. barkley takımı olan suns 92-93 sezonu finallerinde jordanlı efsane bulls'a çarptı. 93-94 ve 94-95 sezonlarında ise hem barkley sakat sakat oynadı hem de hakeem'in prime yıllarına denk geldiler. hakeem en iyi iki sezonunu geçirdi. her iki yılda da konferans yarı finallerinde rockets tarafından, iki seride de 2-0 öne geçmelerine rağmen elendiler. o takım nba'in şampiyonluk kazanamayan en iyi takımlarından birisi olarak kabul edilir.

    sonra oyunda resmen devrim yapan,mike d'antoni'nin oluşturduğu, merkezinde nash olan, 7 seconds or less diye tabir edilen bir oyun oynayan, 10 sezon boyunca neredeyse her sezon favori olan takım suns'ın ise talihsizlikler peşini bırakmadı. bir sezon* konferans finalinde joe johnson sakattı. sonraki sezon* yine konferans finallerine çıkmalarına rağmen stoudemire tüm sezonu sakat geçirdi. 06-07 playofflarının spurs serisinde önce nash'in burnu kırıldı, sonra da çıkan arbedede stoudemire ceza aldığı için kazanamadılar. spurs ise finallerde cavs'i rahatça yenip şampiyon oldu, suns finale çıksa büyük ihtimal şampiyon onlar olacaktı. 09-10 konferans finallerinde ise lakers 5. maçı son saniyede kazandı ve o ivmeyle suns'ı eledi.

    geçen sezon* 30 yıl sonra ilk defa finale çıktılar, orada da bucks ve giannis antetokounmpo onlara engel oldu. giannis son maçta* takımının 105 sayısının neredeyse yarısını attı ve bir final serisinde 50 sayı atan 7 oyuncudan biri oldu. (öncekiler bob pettit, elgin baylor, rick barry, jerry west, michael jordan ve lebron james)

    bu sezon* kendileri harici bir takımın şampiyon olması sürpriz olacak. iyi değil, çok iyiler. %80 galibiyet yüzdeleri var, başka hiçbir takım %68'in üzerinde değil. maç başına 8 puan fark yapmayı başarmışlar, diğer takımlar maksimum 6'da kalmış. yetenek var, kadro derinliği var, savunma var, hücum var, içeri girebiliyorlar, üçlük tehdidi var. sorun yaşamamaları için öncelikle chris paul ne olursa olsun sakatlanmamalı.* her ne kadar kendisi ağır çirkef bir oyuncu olsa da en azından bir şampiyonluğu hak ediyor. ilk defa bu kadar yakın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın