• 22
    en baştan belirteyim, 2003 sezonundan bu yana formula 1'i takip ediyorum ve bugüne dek alonso en beğendiğim pilottur. charlie whiting döneminde formula 1 spor müsabakalarında gördüğüm en tarafsız ve kusursuza yakın hakem heyetiydi. michael masi geldikten sonra mhk kadar berbat kararlar alan bir ekibe dönüştürdü. formula 1 2021 abu dhabi grand prixi sonrasında mercedes ve hamilton kovulmasında etkili olsada o yarışta yanlış kararları hamilton lehineydi.
    - ilk turda hamilton şikanı keserek verstappene karşı liderliğini korumasına ceza çıkmaması skandal bir karardı.
    - meşhur son tur öncesi, tur farkı yiyen araçların ilk başta kaybettikleri turu geri almayacaklarını açıkladı. bu karar formula 1'de görülmemiş skandal bir karardı. redbull doğal olarak bu karara itiraz etti ve hamilton'ın hemen arkasında olması gereken yerde verstappen yarışa tekrar başladı.

    kısaca özetleyelim sezon genelinde michael masi hollandalı sponsordan dolayı verstappen ve ingiliz lobsinden kaynaklı hamilton lehine çok hatalı kararlar aldı. iki pilotta sezon boyunca şımarıklıkta sınır tanımadılar ve kaybeden taraf michael masi'nin ipini kesti. pilotaj olarak sezonun genelinde verstappen şampiyonluğu hak eden pilottu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın