• 30182
    2022-2023 sezonu yaz transferinde ciddi değişiklikler ve akılcıl adımlar ile geleceği ciddi manada kurtaracak takım fakat ne yazık ki yine bizleri sinir etmeye kararlı olacak bir yönetici grubu karşımıza çıkacaktır. neyse gelelim benim fantazime.
    - öncelikle bir vizyon olmalı o vizyonda yedekte oturacak oyuncu alt yapıdan çıksın. elbette bunun istisnai durumları olur ama genel olarak böyle olmasını istiyorum örneklerle ifade etmem gerekirse.
    - aytaç kara'ya süre vermeyelim kulübe de oturmasın yerine bartuğ elmas olsun.
    -morutan yerine yunus akgün
    -alpaslan yerine, ışık kaan arslan ya da emin bayram olsun.
    -fatih öztürk yerine batuhan şen beklesin gibi.

    biz hem as oyuncuları hem de yedekleri transfer edecek kadar zengin bir kulüp asla olmadık, olmamalıyız da. bu nedenle alt yapımızda ki gençlerimize ciddi yatırımlar yaparak gençleşmeli bunu da bir seferde değil gençler ve tecrübeli oyuncularla birlikte harmanlayarak yapmalıyız.
    gönderilmesini istediğim oyunculara gelince; ismail çipe, fatih öztürk, semih kaya, alparslan öztürk, ömer bayram, emre taşdemir, babel, arda turan, feghouli, gomis ve diagne.
    ayrıca ozornwafor, luyindama ve emre akbaba da takımda kalmamalı. iyi bir transfer bedeliyle ayrılmalılar.
    bu oyuncuların ayrılmasıyla hem maaş limitimiz önemli ölçüde iyileşecek hemde alt yapı oyuncularını yedekte oturtarak ilk 11 oyuncularından bazılarını bonservis bedeli vermeden şu an sözleşmesi biten oyuncuları alarak değerlendirebileceğiz.
    bunun dışında marcao, nellson, kerem, mohammed bunlar transfer yapmalarını beklediklerimiz bir de bunun dışında morutan, cicaldau, berkan ve taylan gibi oyuncuların da transfer teklifi gelme ihtimali var. tabi yunus akgün'ün de hiç forma gitmeden avrupa yapma durumu bile var fakat bence, marcao, nellson'dan biri bu sene gitmeli ikisi birden gitmemeli çünkü tandem olduğu gibi değişmesin ki bir sonraki yılda nellson iyi bir fiyata pazarlanabilsin.

    seneye kiralık olarak giden süleyman luş, eren aydın, emin bayram ve yunus akgün takımda olmalıdır. en azından yedekte oturmalılar.
    ayrıca alt yapı oyuncularını gönderip başka takımların oyuncularını da alıp yetiştirip geri göndermekte saçmalık. buna en kısa zamanda yaptığımız 3 transfer ile ifade edeyim.
    birincisi halil dervşoğlu oyuncu evet potansiyelli vs fakat benim eren aydın'da potansiyelli ya da hiç antrenman yapmamış pulgar'ı almaktansa bartuğ elmas'ı oynat ya da gustavo bekleteceğine bartuğ'a fırsat ver.
    şu an türkiye'de ki genç beyinleri okutup, eğitimlerini karşılayıp yetiştiren sonrasında almanya'ya kaptıran hükümettten farkımız kalmıyor bu davranışımızla genci sen oynat kıymet ver genç sende 10 sene görev alsın ya da iyi bir bonservis bedeli getirsin.
    ayrıca şu an eksik noktalara ve transferlere gelecek olursak.
    kaleci : muslera, batuhan şen , berke özer ( okan kocuk, ismail çipe ve fatih öztürk'e göre berke bana daha potansiyelli gelmektedir. uygun maaliyet olacaksa berke olsun )
    sağbek: omar ve sacha boey gayet yeterli ama bir tane alt yapıdan sağbek bekletelim.
    solbek: aanholt gayet iyi fakat 2 tane yedek solbek'e ihtiyaç var 2si de alt yapıdan beklesin. biri süleyman luş diğeri artık kim olursa.
    stoperler: nellson, transfer , emin bayram, ışık kaan arslan illa biri kalacaksa semih kaya kalabilir ama ilk oynama önceliği gençlerde.
    orta saha : 2 adet transfer gerek bir tanesi net 6 bir tanesi direk ofansif zekası yüksek 10 numara.
    taylan, berkan, cicaldau zaten o bölgede fazlasıyla yeterli gelecektir. bartuğ gitmemiş olsaydı keşke onu direkt 6 yazardık.
    kanatlar: yunus akgün, sol tarafa keremden sonra net skor etkisi yapacak sahaya akıl koyacak bir kanat oyuncusu gerek.
    ayrıca morutan ve barış alper yılmaz'da var belki barış alper yılmaz bir takıma oynatılmak kaydıyla kiralanabilir. ayrılması durumunda bir tane daha alt yapıdan ya da potansiyelli bir kanat şart.

    forvet: mohammed giderse yerine yine potansiyelli bir forvet ayrıca eren aydın ve umut bozok transferi de şart durmaktadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın