resim
Olimpiu Moruțan
Takım:Ankaragücü
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Romanya
  • 1172
    maça sonradan girip, neden süre alamadığını aslında tekrar bize gösterdi. taktik disiplin açısından, rakip sol bek, sol açıkla birlikte atak yapıp, doldurma hareketleri yaparken, morutan takip etmiyor ve boey 2-1 kalıyor. berkan ya da taylan yardıma geldiğinde de orta boş kalıyor.

    teknik direktörler için, gol yiyip geriye düşsen de, sahada taktik olarak disiplinin bozulmaması esastır. buna ne kadar uygun oyuncu grubuyla oynayabilirseniz, o zaman kafanızdakileri sahaya yansıtabiliyorsunuz.

    galatasaray, barcelona deplasmanından babel'in, feghouli'nin ve kerem'in bu disipline sadık kalmasıyla gol yemeden dönebildi. görünen o ki, torrent morutan'ı özellikle bu disiplin mevzusundan dolayı oynatmıyor. oyuna girdiğinde, zaten maç 2-1'di ve risk alınabilecek noktadaydık.

    morutan'ın yeteneği, adam eksiltme özelliği, şut tehdidi vs. gibi konularında göze hoş gelen bir stili var. fakat takımı yalnız bırakma özelliği nasıl es geçilerek sadece olumlu özelliklerine göre transfer edildi, yeterli analiz yapılmadı, bu bir soru işareti.

    cicaldau ile birlikte, ben yine de kendisinden ümitli olmak istiyorum. fakat bu yaşa gelmiş profesyonel bir futbolcudan daha fazlasını bekliyorsunuz.

    (bkz: 17 mart 2022 galatasaray barcelona maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın