• 106
    2021-2022 sezonunda premier league'de oynadığı 25 maç ve 22 puan ile 17. sırada yer alan kulüp.
    sıralama ise şöyle:

    15. brentford fc - 29 maç - 30 puan
    16. leeds united - 28 maç - 23 puan
    17. everton fc - 25 maç - 22 puan
    18. burnley fc - 27 maç - 21 puan
    19. watford fc - 28 maç - 19 puan
    20. norwich city fc - 28 maç -18 puan

    maç eksiğine ve takımların durumlarına bakıldığı zaman everton fc'nin küme düşme korkusunu buradaki takımlara nispeten (belki brentford fc hariç) daha az hissettiğini söyleyebiliriz.

    fakat önlerinde çok zor bir fikstür olduğunu da belirtmemiz gerekiyor. öncelikle eksik maçları küme düşme hattında şu an direkt rakipleri olan burnley fc. bir diğeri bu sene iyi performans gösteremese ve şu an net bir hedefleri kalmamış olsa da kalburüstü takımlardan leicester city.

    bugün oynayacakları wolverhampton wanderers * maçı ile başlayan fikstürleri ise premier league'deki geleceklerinin ne olacağını şekillendireceğe benziyor. oynayacakları maçlar içerisinde neredeyse bir tane bile önemsiz veya kolayca kazanabilecekleri maç yok diyebiliriz.

    wolverhampton wanderers nuno espirito santo sonrası o büyük adımı atamamış olarak orta sıralardaki yerinin sağlam olduğu izlenimini veriyor. evet bu sene -tamamen olmasa da- artık hedefsiz kalmış gibi görünseler de hala kendilerinin ortalama üstü takımlardan olduğunu söyleyebiliriz. haftaya şu an istim üzerinde olan newcastle united fc ile oynayacaklar. ondan sonra küme düşme hattındaki direkt rakiplerinden watford fc deplasmanına gidecekler. 3 nisan'da ise şu an geride kalmış olsalar da hala şampiyonlar ligi hedefi olan o zamana kadar bu hedefleri kalır mı bilinmez ama) west ham united fc deplasmanına gidiyorlar.

    devamında premier league'in tamamlanmasına kalan 7 haftada 4 big six takımı ile (manchester united ile içeride merseyside derbisi'nde liverpool fc deplasmanı, chelsea fc ile içeride ve ligin son haftasında arsenal fc) oynayacaklar.

    tabii ki her hafta özellikle de diğer takımların aldığı sonuçlara bağlı olarak puan durumu ve karşılaştıkları rakiplerin motivasyonları değişecek. ama son 19 maçta yalnızca 2 galibiyet alabilen everton fc'nin kalan bu zorlu fikstürde neler yapabileceğini kestirmek ise oldukça güç.

    everton fc düşer mi bilinmez. ama uzun yıllar big six sonrası en büyük takım (orayı en çok zorlayan takım) olarak kabul edilen kulübün şu an düşmemeye oynuyor olması ise kötü yönetimlerin nelere sebep olabileceğini açıkça gösteriyor.

    edit: imla.
App Store'dan indirin Google Play'den alın