• 30044
    hücum etme becerisi olmayan oyuncularla oynayan takım. kendine denk ve kendinden güçlü takımlara karşı genel olarak istediğini almamasının en büyük sebebi bu 2021-22 sezonunda.

    ligdeki acizliğimizin de güçlü takımlara karşı iyi durmamızın da sebebi bu. gol atmak zorunda olmadığımızda gayet iyi duruyoruz ve rakibimizin genel olarak önümüze geçmesine izin vermiyoruz. ama bu durum yanlış, bu durum ligini şampiyon tamamlamak isteyen bir takım için büyük bir hatadır.

    avrupa takımlarını yenmek için, avrupaya gidebilmek için ligi yukarda bitirmek gerekiyor, yaratıcı olmak gerekiyor ilerde. bu personelle set hücumu yapamazsın, bu personelle öne geçecek golü atmayı beceremezsin, beceremedik ve beceremeyeceğiz. bu oyuncularla sezon planlaması yapmak uzun vadede galatasaray’ın ayağını kaydırmaktır. avrupa’da sürekli varolamadıktan sonra tek senelik başarının ne önemi var.

    2021-22 sezonu planlaması baştan aşağı yanlıştır. maaş bütçesi küçültmek, genç isimlere yönelmek doğru ancak alınan oyuncular yanlış ve yetersiz. ayrıca 11 askerlik bir plan yapılmaz, 11 yaşlıyla plan yapılmayacağı gibi 11 gençle de plan yapılmaz. bu işin bir ortalaması olmalı, biraz ordan biraz da burdan olmalı. gol yememek planı işlediğinde sıkıntı yok ama gol atman gerektiğinde antep’e gol atamayan takım avrupa takımına nasıl atacak. sezon planlaması berkan-morutan-cicaldau üçlüsüne 13.5 milyon vermekle, sezonu taylan-berkan-cicaldau üçlüsüyle tamamlayacak şekilde planlanmaz.

    avrupa’da gelen başarı da bu düşüncelerimi değiştirmeyecek. burak elmas ve fatih terim galatasaray’ın parasını şımarıkça harcamıştır, ederinden fazla para verdiğimiz gibi büyük takım oyununu oynayabilecek oyuncuları transfer etmemiştir. hele ki türkiye liginde topu bırakarak başarıya ulaşma imkanın olamaz, olmuyor da. topun oyunda kaldığı süre, top oynamak isteyen takım sayısı falan skandal.

    2022 yazında galatasaray büyük takım oyununu oynayabileceği oyuncuları transfer etmelidir. galatasaray’ın 1. ihtiyacı türk hocadır, diğer ihtiyacı da yaratıcılık eksikliğini giderecek oyunculardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın