• 266
    süper lig 2021-2022 sezonu 28. hafta itibariyle galatasaray‘ın yüzde 55.6 gole çevirme oranı ile ligin en kötüsü olduğu alandır.

    28 hafta sonunda süper lig‘de 106 penaltı kullanılmıştır. bu 106 penaltıdan 86’sı gol olurken 20 tanesi kaçırılmıştır. ortalamaya bakıldığı zaman golle sonuçlanma oranı yüzde 81’dir. (yukarıda belirttiğim gibi bu oran galatasaray‘da yüzde 55.6)

    galatasaray kullandığı 9 penaltı ile ligde ilk sıradadır. ama 9 penaltının 4’ü kaçırılmıştır. yani ligde kaçırılan 20 penaltının yüzde 20’sini galatasaray tek başına kaçırmıştır.

    galatasaray‘dan sonra bu alanda en kötü takım kullandığı 5 penaltının 2’sini kaçıran (gole çevirme oranı yüzde 60) altay‘dır

    ligin en başarılı takımı ise attığı 7 penaltının hepsini gole çeviren gaziantep futbol kulübü‘dür. (yüzde yüz olan başka kulüpler mevcut ama daha da uzatmamak adına en fazla atıp en yüksek yüzdesi olanı birinci olarak belirledim)

    uzun lafın kısası galatasaray penaltılar konusunda ligin en başarısız takımı olduğu gerçeği bir yana sene başından beri neredeyse süre gelen bu durumu çözememek bizim için bu sezonu özetleyen şeylerden sadece birisi olmakta. penaltı kaçar. bunda bir sorun yok. beni üzen bu konu ile alakalı bir çözüm görememek. yüz milyonlarca euro değerinde kulübün oyunun en değerli vuruşu için bir adet antrenör tutup penaltıcılarını buna yönelik çalıştırmaması ne ile açıklanır gerçekten anlamıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın