• 102
    herhangi bir yabancı hoca galatasaray'da veya ligde başarılı olmadıkça ne galatasaray'dan ne de türk futbolundan hiç bir şey olmayacaktır.

    ligde elbet yerlilerin birinden biri başarılı olacaktır. avrupa'da da sezonluk parlamalar olabilir. ama onun dışında herhangi bir yerli ile galatasaray'ın hedeflerine ulaşma ihtimali yüzde bir falandır. tabii süper lig denen çukurdaki kazandığın istikrarsız, güzel oyunsuz başarıları hedef almadıysan.

    öyle bir standartsız, plansız, dip bir futbol ortamındayız ki yerlileri futbol uleması sanıp bir de yabancıları küçümsüyoruz. hayır. biz bir halt bilmiyoruz. gelen adam da iyi kötü belirli bir standartı olan yerlerde çalışmaya alıştığı için bu standartsızlıkta iş yapamıyor.

    ama biz böyle devam ettikçe de asla başarılı olamayacağız. galatasaray'ın futbolu bilen profesyonel yöneticilere ihtiyacı var. bu bir zorunluluk. kişilerin keyfine göre değişemez. burası galatasaray ve kurumsal bir yapı kurmak zorunda. yerli futbol yöneticilerinin zihniyetinden kurtulmak için de bu dönemde bu yöneticiler yabancı olmalı.

    ve en önemlisi galatasaray'ın yeni bir derwall devrimine ihtiyacı var. bu devrimi yapabilecek bir türk var mı, bilemiyorum. belki yeni çıkan gençlerden biri. bence bunu çok büyük ihtimalle yabancı bir hoca yapabilir. türk futbol iklimiyle zehirlenmemiş biri. bir yabancı hoca başaramadı mı o zaman bir diğeri denenmeli. ama tabii yeterince sabır göstererek.

    ama biz dönüp dönüp aynı şeyleri yapmayı daha çok seviyoruz. 3 gün sonra her şeyi unutup hiçbir şey olmamış gibi aynı şeyleri yapmak için büyük bir şevkle uğraşıyoruz.

    zihniyetimizin dönüşümü için gerekli olandır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın