• 30061
    (bkz: #3346207)
    entry içindeki link:
    https://twitter.com/.../1499786459338977280
    sözlüğe kazandırdığı paylaşımdan ötürü yazara teşekkür ederim. videoda messi'nin harikaları var.

    şimdi asıl konumu kısa özetlemeye çalışırsam; entrydeki videoda messi'nin harikaları var ama başka bir şey daha var farkettiniz mi? koşu yapan, yerinde durmayan, pozitif amaç uğruna denemeler yapan bir takım...

    kişinin kim olduğu önemsiz... iniesta, xavi, eto'o, david villa, jordi albe, dani alves... mevki önemsiz... fırsatını kovalayan, bulunca koşu gösteren bir takım. hatta koşunun koşusu gösteriliyor. xavi bir yere fake atıyor arkasında iniesta boş alana koşuyor. kapanan savunma da böyle açılır arkadaşlar. öyle ayağına top isteyen adamlarla olmaz. ayağına top isteyen messi bile olsa onun pozitif fark yaratması için takımın da bir şeyler yapması, yerinde durmaması gerekli. bir orkestrayı şef yönetecek tamam ama enstrümantalistler olmadan o şef tek başına ne yapabilir? messi'nin topa sahip olma kabiliyetinin son seviyede olması takımın top messi'deyken hareket edebilecek zamanı bulmasını sağlıyor. ama bu asıl etken değil, yani messisiz böyle hücum edilmez değil. en önemlisi takım uyumuyor be abi. bizde messi yok tamam da kerem topu alınca arkaya koşu göstermeyi geç pas almaktan kaçan bir orta saha var. kerem-messi ilişkisi değil herhangi x ve y oyuncu olur. ama öyle 15km koşarak iyi orta saha olunmuyor. xavi ve iniesta'nın yaptığı koşulardan 1 tane görmedim ben koca sezonda. ortasahada top çevirmeye gelmiş bir oyuncu topluluğu var. hiçbir pozitif şey sunmuyor dolayısıyla. forvetlerimiz iyi savunma çekebiliyorlar beklerimiz iyi bindirebiliyorlar ancak rakibi bozan bir orta saha düzenin yoksa ve genel olarak oyuncuların sap gibi bekliyorsa dani alves'in de olsa arkaya kaçıramazsın.

    futbolda amaç rakibi bozmaktır. savunan takım seni üstüne bekler, senin hamlene karşılık vermeye çalışır. rakibi ani şekilde bozman lazım. sen al ver yaparak bu yapıyı yıkamazsın. böyle koşu atacak fırsat kovalayacak en önemlisi korkmadan topu ayağına alacak adamlar lazım. bizde orta saha sıkışmış beke yardıma gitmiyor bana pas atmasın diye. biz de bekin bindirmesini falan bekliyoruz. forvetin boşa çıkmasını bekliyoruz. işin kötüsü orta saha bu hücuma katkı sunsun, arkada zaman kaybetmesin diye iki tane pasör stoperle oynuyoruz ama yine de 0.

    bu yazı orta saha eleştirisi değil. genel olarak galatasaray takımında futbolu bilen oyuncu konusunda ve yine en önemlisi topu ayagına alarak insiyatiften çekinmeyecek oyuncu topluluğu konusunda çok büyük eksik çekiyoruz. öylece oldugu yerde bekleyen bir oyuncu grubu var. maçların yaklaşık 20dksı ekranda yayın donmuş gibi bekleyen oyuncuları sadece ben izliyor olamam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın