• 128
    rahmetli conan evren paşa ve saz arkadaşlarından teşkil edilmiş olan milli güvenlik konseyi'nin önemli sosyal mühendislik projelerinden biri olan üçlü. aradan 45 yıl gecti neredeyse ama hala memleketin ve dünyanın dört bir tarafına serpiştirilmiş yığınlar olarak bu afyonu çekmeye devam ediyoruz.

    fenerbahçe muhsin batur başta olmak üzere pek çok komutanın tuttuğu takımdı, zaten fenerbahçe'deki orduevinden yönetiliyordu. beşiktaş "hariciyeci"lerin takımıydı. ek olarak o dönemki türkiye'nin yükselen değerlerinden turgut özal beyefendinin ve kıymetli hanımefendinin tuttuğu takımdı.

    asıl şaşılması gereken 10 senedir şampiyonluk göremeyen galatasaray'ın yetmişlere damga vuran trabzonspor yerine bu trioya dahil olmasıydı.

    gerçi galatasaray da o yıllarda istanbul içerisinde çok güçlü bir ekoldü ve diğer iki takımdan üstündü. bir çocuk ya da genç için herhangi bir branşta galatasaray'da oynamak hatta antrenmanlara gitmek bile çok havalı bir ve büyük bir olaydı. bunun yanında liseden ötürü hayatın her alanında çok kıymetli insanlar vardı galatasaraylı olan.

    bir de trabzonspor'un hem dersaadet dışında oluşu, hem de mikro milliyetçi bir tavırda olup çoksesliliğe sebep olması durumu vardı. conan paşanın yeni türkiye'sinde böyle çılgınlıklara yer yoktu...
App Store'dan indirin Google Play'den alın