• 205
    bankalar birliği anlaşması başlayınca yönetmesi daha zor olacak. anlaşmanın detayları açıklanmadı ama ben bildiğimi söyleyeyim. bizim yıllık gelirimiz 60 milyon euro ise bankalar birliği 30 milyon euroya direkt olarak el koyuyor. oyuncu maaşları, teknik ekip maaşları, personel maaşları, seyahat, kamp, stadyum giderleri, transfer bütçesi, bunların vergileri ve bilumum harcama için elinde sadece 30 milyon euro kalıyor.
    işin dahası diyelim marcao'yu 20 milyon euroya sattın. yarısı yine bankalar birliğine gidiyor. bundan tam olarak emin olmasam da anlaşmanın içeriğini bilenlerin söyledikleri bu. yani siz marcao'yu 20'ye satsanız bile elinizde 10 milyon euro kalacak. bu parayla hem marcao'nun yerini doldurup, hem de başka yerlere transfer yapacaksınız.
    işte maaş bütçesinin düşürülme nedeni de tam olarak bu. çünkü en büyük gider kalemi oyuncu maaşları.
    beklentileri herkes ona göre ayarlasın. ünal aysal gibi zengin bir başkan da gelse durum bu. çünkü kasa kolaylığı yaptığınızda paranızı bu anlaşma bittikten sonra alabiliyorsunuz. bu da yaklaşık 9 yıla tekabül ediyor. 80 yaşında bir insan parasını 9 yıl beklemez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın