• 2
    dandik türk ligindeki başarıların avrupa'da değer görmemesi ve türk teknik direktörlerin başarısızlıklarına rağmen rahatça iş bulması kaynaklı gerçekleşen durum. fatih terim'i avrupaya uefa kupası, milan'a ise italya performansı taşıdı. kalan hiçbir teknik direktör böyle bir performans göstermedi. milli takım başarıları da kulüp başarısı kadar değer görmediğinden şenol güneş sadece kore'de popüler olabildi. işin özü budur. türk teknik adamı kendini geliştirmeyi düşünen bir vizyonda değildir. çoğu bir takıma kapak atıp transferden komisyon alma derdindedir. bir transfer dönemi geçirebilmek yeterli olur çoğuna.
    düşünün ki azıcık kendini geliştiren abdullah avcı'nın da vizyonu türkiye sınırları içerisinde kalmış. avrupa ligi deplasmanına gitmeyen, avrupa'da yedek çıkıp elenmeye çalışan bir vizyon.

    allahtan yeni nesil hocalarda vizyon olarak ciddi ilerleme var. özellikle nuri gibi oyuncu olarak dortmund, madrid görmüş; okan gibi uefa kupası peşine inter görmüş kişilerin futbol vizyonu daha ileri seviyede. hocalıgı hakkında çok bilgim yok, maçlarını da izlemedim ancak emre b'de de böyle bir altyapı söz konusu. artık bu yüzden dandik eski hocalar yer alamamaya başladı bizim kulüplerde bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın