• 2063
    takım üzerindeki xavi dokunuşları etkisini hissettirmeye başlamıştır. özellikle araujo, puig, pedri, ansu fati, ferran torres, eric garcia, dest, gavi, nico gonzalez gibi isimler üzerinden kurulacak bir iskelet üzerine bu seviyeye yaraşır genç veya tecrübeli isimlerle yapılacak takviyelerle takım yeniden top seviye için mücadele edebilir.

    ancak mevcut yapıya bakıldığında braitwaite, lenglet, luuk de jong gibi yetersiz isimlerle yollar ayrılmalı; busquets ve pique gibi isimler yerine de genç, dinamik alternatiflerle yola devam edilmeli.

    umtiti, dembele, hatta yüksek bir bonservis bedeli elde etme imkanı doğarsa ansu fati gibi sakatlık riski yüksek isimler yerine daha istikrarlı bir kadro oluşturma yoluna gidilmesi gerekiyor.

    takımdaki mevcut finansal sıkıntılardan ötürü coutinho, griezmann, sözleşme uzatılabilirse dembele ve sakatlık sorunu devam edecek olursa ansu fati gibi isimler elden çıkarılarak yaratılacak bütçeyle hücum hattında kadro zenginleştirilebilir.

    mevcut kadrodaki hücum hattından ferran torres, depay ve belki bir yıl daha aubameyang ile devam edilebilir. ancak geri kalanların kimi kalite kimi de istikrar açısından yetersiz kalıyor. önümüzdeki yıl için kritik noktalardan biri bu bölgeye kanat forvet ve santrafor pozisyonlarında uygun hamlelerin yapılıp yapılmayacağı olur.

    diğer yandan defansif beklerde de alternatifsizlik risk yaratabilir. dest ve alba'ya aynı potansiyelde alternatifler bulunması önemli olacak.

    takımın geleceğe dair en heyecan verici noktası ise haliyle merkez orta saha. xavi gibi bir ikonun maden gibi işleyeceği kalitedeki genç isimlerle barça'nın en büyük silahı burası olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın