• 1595
    bugün (23 şubat 2022) bir online toplantı ile "önceki dönemlere ait menajerlere ödenen ücretleri" kulüp üyelerimize açıklayacak yönetimdir.

    ancak samimi değiller. bunun da nedenleri var:

    1. bu dakikada bu toplantıyı yapmanın amacı "mali olarak bu kulübü büyük zarara uğratanlar var, biz böyle bir şey yapmadık şuradan şuraya düşürdük ve galatasaray'ı mali olarak savunduk" falan fıstık safsatalarına işi getirmek ve en azından önümüzdeki mart ayında yapılması planlanan mali genel kurulda mali ibrasızlığın önüne geçmek. mali genel kuruldaki idari ibrasızlık zaten bir sonuç vermiyor, bunun bilincindeler ve diğer tüm bağlantılarını (faruk süren'in etki çemberi dahil) kullanarak bunu da garanti altına almaya çalıştıklarından adım gibi eminim.

    2. neden sadece 1 yönetim, neden sadece 1 başkanın dönemi? öğrendiğim, sadece mustafa cengiz yönetimi dönemi için rakamları açıklayacakları ve bunu yaparken de 2 nedenleri var bana kalırsa:

    a) mustafa cengiz yönetiminin destekçilerinin kulüp üyeleri arasında diğer yönetimlerden daha az olması, hatta son dönemleri baz alındığında neredeyse olmaması.
    b) cengiz yönetimi döneminde futbolda sadece fatih terim'in görev alması ve bu komisyonların tamamının "terim istediği için verdirildi" temeline dolaylı yoldan bağlanarak hem fatih terim'in itibarsızlaştırılması, hem terim'le yolların ayrılmasının yine mali genel kurulda idari ibrasızlığa neden olacak tepkisinin önünün kesilmesi, hem de olası terim'in adaylığında ona camia içerisinden sağlanabilecek desteğin kesilmesi.

    3. neden daha eskilere kadar gidilmiyor? neden mesela skandallarla dolu olduğunu sıradan taraftar olarak benim bile bildiğim dursun aydın özbek yönetimi dönemi de açıklanmıyor? koyu bir ünal aysal destekçisi olarak soruyorum, neden aysal dönemi açıklanmıyor? böyle bir şey yapıyorsak bunların tüm resmi kayıtları kulübün muhasebesinden, sözleşmeleri kasalardan vs. çıkarılarak incelenebilir pek rahatlıkla. madem böyle bir hamleye kalkışıyoruz, tarihin inebileceği kadar inelim ve hepsini inceleyelim. sorunların nerede olduğunu, neden kaynaklandığını, kimlerin "hata" olarak değerlendirilebilecek hamleler yaptığını, kimlerin kasıtlı bunları yaptığını koyalım ortaya madem böyle bir şeye kalkışıyoruz.

    4. ne elde edecek kulüp bu hamlenin yapılmasında? diyelim hepsi açıklanmış olsun ve rahmetli başkan özhan canaydın'ın atıyorum 2. döneminde kulüp 10 milyon dolar zarara uğratılmış (böyledir demiyorum, dönemi - yönetimi - tutarı tamamen uydurarak yazıyorum) olsun, ne geçecek elimize? geri mi alacağız bu bedeli? o yönetimin üyeliklerini mi iptal edeceğiz? bir daha yönetimlerde görev almalarını mı engelleyeceğiz? nedir, ben bulamıyorum.

    ha, elbette "şeffaflık" kalıbı altında bunların açıklanması elbette önemlidir. bu kulübün kuruşu haksız yere haksız şeylerde olmayacak insanlara yedirildi ise bunu bilmek gayet hem üyelerin hem ilgili taraftarın hem kamuoyunun hakkı. ancak "şeffaflık" diyerek göreve gelmiş yönetim, şeffaflığı sadece geçmiş dönemlerde arıyorsa hata eder. kulübün resmi basın sözcüsünün son yaptığı açıklamadan beridir olanlar ortada, transfer dönemlerinde herhangi bir bilgi kamuoyu ile paylaşılmıyor, yönetimin ne yapacağına, ne yaptığına dair bilgileri bile biz basından öğreniyoruz kulübün kendisi yerine.

    şeffaflıksa şeffaflık sayın elmas ve yönetim: önce siz şeffaf olun da, geçmiş dönemlerdeki şeffaflığı biz unutalım, aramayalım.

    bir de şöyle bir sorun var benim kafamda, şimdi diyelim ki açıkladılar mustafa cengiz yönetimi dönemini, peki. cengiz yönetimi dönemi yöneticileri bir açıklama yapacaklardır karşılığında, savunma amaçlı. ki ben nacizane buradaki açıklamanın "finansal fair play" üzerinden aklanmaya çalışacağını düşünüyorum cengiz yönetimi tarafından. böyle bir şey olduğunda uefa gelip kapımızı çalmayacak sanıyorsak burada ciddi problemler var. bir daha ffp kıskacına girmemiz, hatta etrafından dolanmak için yaptığımız hamleler nedeni ile alabileceğimiz cezalar var, dikkatli olunmalı.

    şimdi, şunu söyleyeyim: duyduklarım ciddi anlamda dudak uçuklatıcı. hani bazı hamleler var, eminim hepsi sızacaktır dışarı o toplantıdan sonra, buralar dahil tüm sosyal medya yangın yerine dönecek.

    benim aklı selim galatasaray taraftarından tek beklentim var, bunun ne olduğunu unutmaması. bunun bir "mali ibrayı garanti altına almak için genel kuruldan 1 ay önce ortaya bırakılıp ortalığı toz duman edecek, genel kurul öncesi yavaş yavaş yanarak sönecek bir bomba olduğunu ve 'bizim dönem değil de önceki dönem konuşulsun genel kurula kadar' çabası" olduğunu lütfen unutmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın