• 15
    klişedir ancak büyük oranda doğrudur. yerli hocaların çok daha başarılı olduğu bir gerçektir, kabullenmek lazım. yabancı konusunda ise doğru isimle çalışmak önemli. türkiye'de başarılı olan yabancı hoca sayısı bir elin parmağını geçmez.

    benim aklıma mircea lucescu ve eric gerets geliyor, ki onlar bile tutunamadı. karl heinz feldkamp yine söylenebilir. roberto mancini gibi dünyadaki en elit hocalardan biri geldi, tutunamadı. ayrılmasındaki sebepleri hepimiz biliyoruz ama hepsini geçtim mancini şampiyonluk yaşasaydı en az bir sezon daha devam ederdi kesinlikle. italya milli takımıyla avrupa şampiyonası finali oynayan cesare prandelli geldi, 5 ay durabildi, final sonrası paris saint germain, manchester united gibi elit takımlardan teklif alacak kadar ön planda bir hocaydı. hollanda futbolunun ve barcelona'nın efsanelerinden olan frank rijkaard geldi, bir sezon çalıştı adam, sonra emekli olmaya karar verdi. bizden sonra 1.5 yıllık suudi arabistan milli takımı hocalığı yaptı ama onu saymamak lazım, totalde 10 maçı var orada.

    son yıllarda ise ülkemizde gerçekten başarı yakalayan yabancı hoca vincenzo montella söylenebilir. potansiyel vadeden bir kaç yabancı hoca daha var, francesco farioli ve nestor el maestro da türkiye'de başarılı olabilecek isimler gibi görünüyor. vitor pereira da zaman tanınırsa başarılı olabilecek bir isimdi bence ancak fenerbahçe iki kere yedi adamı. igor tudor'da yine potansiyel vardı ancak hiç bir büyük camiada bu adamlara bir kaç yıl sabredecek süre yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın