resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:61
Uyruk:İspanya
  • 1219
    küme düşme mücadelesine fortuna sittard'da devam etmesi gereken şahıs.

    teknik direktör demeye dilimin varmadığı bu şahıs, 12 şubat kayseri maçı basın toplantısında çok iyi performans gösterdiğini ima ediyor ve grandmaster terim'den o kişi diye bahsediyor.

    haydi bakalım kılıçlar ve baltalar ile maçın bir analizine bakalım.
    kayserispor 2-3 gün önce sert bir kupa maçından çıktı ve yorgun olarak bu maça geldi, bunu bir kenara yazalım.
    torrent'in bu maça hazırlanmak için koskoca 1 haftası vardı.

    kayserispor fb maçında olduğu gibi bu maçta da 4-4-2 ile topun arkasına geçti, 2 tane sağ bek önlü arkalı oynuyordu. onur ve ramazan. (hikmet karaman torrent'in kerem'i kanada hapsedeceğini analiz etmiş ve bu daveti geri çevirmemiş, eli artırarak 2 tane bek koymuş oraya)
    galatasaray maça 4-3-3 başladı, gomis ileride tek başına nokta santrafor. (guardiola'nın ve cruyff'un düzeninde nokta santraforlara yer yoktur bu arada, belli ki bunu da öğrenenememiş)
    kerem kaleden uzakta sol kanatta ve aanholt'un önünü kapatıyor, kerem'in karşısında da 2 tane kayserili sağ bek var.
    kerem'e hikmet karaman kadar torrent de önlem almış resmen. gs'nin topla adam eksiltebilecek tek oyuncusunu taç çizgisine doğu görevine yollamış. utanmayıp sahanın dışına koysaydın :)

    feghouli stoperlerden top alıp oyun kurmaya çalışıyor, hani servet çetin demişti ya ayağı iyiyse lincoln gelsin stoperden oyun kursun diye, onu da yaşadık :)
    babel ise sağ kanatta caner erkin stili ile orta açmaya çalışıyor, içeride ise sadece gomis var. evet 1 kişi ile gol arayan gs. gomis'i marke eden de yarım düzine kayserili var.
    profil olarak hedef kanat oyuncusu olabilecek babel'i ömer bayram gibi kullanmaya çalışan bir zihniyet.
    babel için bu stil tutarsa pep'e haber ver de oraya aldıralım bunu. gerçi guardiola, canerball stili oyun oynatmıyordu değil mi?

    ilk yarı boyunca gomis'e en yakın olan oyuncu boey, aynı boey top rakipteyken 60 metre geriye koşup alanını savunacak :) boey değil ıronman olsa kaldıramaz bu yükü, az daha zorla adamı belki adalesi atar böylelikle.

    kerem zaten kanatta kendi hocası tarafından pasifize edilmiş, kerem'in olması gereken alanda berkan kutlu'ya half space koridoru teslim edilmiş. kreatiflik sorunu yaşayan berkan ıslıklandı maçın ortasında. berkan'ı bu kadarı kötü gösteren de kenardaki antrenörü. verelim berkan'ı farioli'ye, yine madara etsin torrent'i seneye.
    sonra siz de daha daha sonraki sezonlar için berkan'ı ilk 11'lerinize yazın :)

    yabancı sınırını övüyordu değil mi bu adam. 10 tane kaliteli yerlisi vardı, dün ise yabancı sınırı yüzünden pulgar'ı oynatamıyorum diyor. resmen komedi.
    emre belözoğlu, pizzi ve trezeguet'i aldırdı ama yabancı sınırı var bu yüzden emre çolak ve deniz türüç'ü oynatıyorum demedi.

    sanırım bu şahıs kadroyu emre kılınç'tan başlayarak yazıyor. emre yoksa yerine babel'i koyuyor ve takımın merkezinde pulgar yedek kalıyor :)

    gedson'u aldırmayıp yabancı kaleci aldıran da buydu dimi. ceza sahası içinden aşırtma golü de baya komikti. iyi ayaklı kaleci ile alanya'nın baskısını ne güzel kırdın ne hoca, maçtaki en kalın pas bağlantısı babel- pena arasındaydı. bu oyunu burnley'de de denersin belki.
    hatta o maçı pep'e göster, "nasılım iyi burnley olmuş muyum" diye sor.

    maçın ilk devresinde taylan 1, berkan 1 ikili mücadele kazanmıştı. gedson içe rize'de bu hafta 20 tane ikili mücadele kazandı :)
    ama bizim orta saha önceliğimiz yoktu dimi.
    ahhh o reddettiğiniz gedson, iflak olmayacaksınız. sizi nefretle anacağız.
    ayrıca şeye de ikna oldum. gedson'un torrent sisteminde yeri olmadığına, çünkü torrent'in bir sistemi yok :)
    bu açıdan bakmamıştım ama bir aydınlanma geldi 5 hafta içinde.

    galatasaray 45 dakikayı çöpe attı, seversiniz bu tabiri. çöpteki 45 nedir iyi görebildiniz mi?
    bir takım sadece 1 oyuncu ile hücum eder mi? o ilk 45'deki düzen ile 100 maça çıksın bu takım, sadece duran toptan gol bulabilir.
    koskoca 1 hafta maça hazırlanıp yapabildiği ana plan bu mu?
    oyuncu tercihleri yanlış, transfer dönemi hamleleri yanlış. yanlışları toplayıp kümede kalmaca mi oynayacağız?

    geçen hafta da ömer bayram sağ bek başladı, 5. dakikada aanholt sağ beke geçti. inanılmaz bir maç planı cidden tebrikler. ne yaşandı acaba o 5 dakikada da böyle bir şey aklına esti.

    maçın en iştahlı 2 oyuncusu feghouli ve gomis'e dakika 52'de oyundan çıkarılmak üzere talimat verildi.
    hikmet karaman'a sorsalar rakipten hangi 2 oyuncuyu çıkaralım diye bunları seçerdi. aman aman ne güzel oyun okuma :)) tersten oyun okuyucu.
    bir de korner pozisyonunda gomis içeride kalsın diyor bu daha da vahim, kenarda bekleyen adam da mostafa mohamed. sonrasında kafa golünü atan da mostafa.
    rabbim öyle güzel örnekler veriyor ki görmesini bilene.

    oyuncuları bu kadar tanıyamamak da vallahi büyük başarı.

    ikinci yarı terim'in ezber düzenine geçip, kerem'i daha iç koridorda kullanarak ve aanholt'un önünü açarak kontrol nispeten rakibi baskı altına alan bir gs vardı. tabii ki kayseri'nin maçın sonlarına doğru daha da yorulduğu ve skoru alınca bunu korumak istemeleri de büyük bir etken.

    galatasaray'ın önünde 1 aylık kocaman bir transfer süreci vardı. bu süre zarfında her türlü manevra yapılabilirdi.
    beceremediler. verdikleri karar da ortada, ne olduğu belirsiz kiralık bir kaleci için gedson'u bjk'ye verdiler.

    brezilya'da 50 bin kişinin alıntı yapıp teneke bağlayarak bu antrenörü kovmasını çok iyi anlıyorum. basın toplantısında guardiola'nın cümlelerini turabi de kurabilir :))

    ayrıca skordan ziyade oyun içi yetersizlikleri de görebilenler için çok açık. farioli ile aynı zamanda göreve geldiler, farioli kedinin fare ile oynadığı gibi oynadı bununla :)

    torrent'in korkmaması lazım, bu yönetimin onu kovacak kadar parası yok.

    torrent'e de tavsiyem 8 defa bu ligi kazanmadan, kariyerinde 20 kupa baremini geçmeden "o kişi" falan diyip boyundan büyük işlere karışmasın.
    dr. who ile birlikte biz de total futbolu cruyff'tan öğrendik :)
    pulgar yerine taylan'ı tercih ettiğini görse cruyff suratına tükürürdü ama olsun :)

    bakalım torrent efendi, nestor'un tam saha baskısına karşı balıklama atlayacak mı :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın