• 96
    üç büyüklerdeki taraftarların %90'ının futboldan anlamadığını göstermedeki en büyük pay sahibi.

    ekşi sözlükteki trol -1.90 boyunda, 20.000 maaşı olan sarışın erkek- başlıklari gibi alman 45-55 yaş arası geçis oynatan, vizyon sahibi teknik direktör gelsin abiii'den geçilmiyor ortalık. son yabancı antrenörle şampiyonluğu zico ile fener almıs yıl 2007. yukarıdaki anahtar kelimeler ile çıkılan her yolculuk başarısız olmuş.(skibbe, rijkaard, bilic vs)

    ülke futbolu değil sadece ülkenin yönetimi, futbolun yönetimi avrupadan 30 yıl geride. her şey insan ilişkileri ile siyasi tanıdıklarınızla yürüyor. hala ve hala taraftar bu gerçeklerden uzak fütüristik şeyler istiyor. buraya gelen yabancı futbolcu para için geliyor, motivasyonu dışarıdaki meslektaşlari ike bir değil. türk futbolcu desen yine dışarıdaki meslektaşlarına kıyasla devasa bir ilgi yağmuru ile yaşıyor. üstüne üstlük kulüpler de ağzına kadar borçla dolu. sen bütün bu senin coğrafyana ozgü karakteristiklerinin üstüne finansal bagaj da varken ıslak hayaller kuruyor, burada yapabilen insanları sürekli aşağılıyor ve küçümsüyorsun.

    fenerbahçe ve beşiktaş hoca bile bulamadı. artık ülkede para da yok. mancini, zico gelmiyor. ismail'e karaveli'ye kaldılar. biz de pep'in yardımcısına. e elimizde ne var? adam messi'yi false 9'a çekmiş lahm'ı orta sahaya çekmiş cart curt. bize topu her ayağına aldığında ıslıklanan taylan'ı berkan'ı ayağa kaldırabilecek, medyayı yönetebilecek, baskıyı futbolculardan üstüne çekebilecek biri lazım.

    taraftarın da artık biraz ders alması, şu atmosferi biraz okuyabilmesi lazım. ideal şartlar altındaki kimya deneyi gibi şımarık isteklerini kenara koyup gelen kişiyi de bu beklentileri ile ezmemeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın