resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 1884
    galatasaray'da yıllarca oynamış olması nedeniyle teknik adamlığına biraz daha sıcak bakılan isim.

    şampiyonluğu da var türkiye kupası da. pekala bu başarılar azımsanamayacak güzel şeyler. ancak birazcık hafıza yoklamakta da fayda var. zira ezberlenmiş istatistikler nedeniyle hayâl kurup işler yolunda gitmeyince üzülüyoruz.

    öncelikle tr kupasına bakalım: 2018 yılında akhisar ile bu kupayı kazanmış. bu zaferin son maçından bir evvelki maçı galatasaray ile... iki ayaklı maçın ilkini manisa'da 2- 1 kazanmış bir galatasaray var ve taraflı tarafsız herkes başlangıçta favori olan galatasaray'ın artık turu geçtiğini düşünüyor. rövanş maçından 3 gün sonra yine akhisar ile lig'de maçımız var ve çok ama çok kritik bir maç. bu nedenle kupa rövanş maçına, ilk maçın galibiyet rehaveti ile ve de 3 gün sonra oynanacak maçın düşüncesi ile başlandığı ortada. ciddiyet maalesef yok ve ilk yarı bitmeden muğdat çelik'in şov yapabildiği bir ortamda skor 2- 0 akhisar lehine oluyor. kimse kusura bakmasın ama 1- 2'nin rövanşında bir anadolu ekibine kendi evinde tur vermezsin, vermemen lazım. bu okan buruk'un başarısı olduğu kadar galatasaray'ın başarısızlığıdır. hatta daha fazla diyebilirim.

    2020 şampiyonluğuna gelince. burada da "hazır" bir ekip var ama kabul etmek gerekir ki bu ligde galatasaray ve biraz da fenerbahçe dışında kimse lig başında hazır değilse şampiyon olamaz. bu şampiyonluktan önce başakşehir adlı güzide ekip yaklaşık 4 yıl falan bu anı beklemiş ve yer yer çok zorlamış. bazı yıllarda son haftalara kadar iyi getirmiş, bazı yıllarda da ( misal 2019) son haftaya kadar kafa kafaya gelmiş ama şampiyonluk sabahına uyananamış. 2020 yılının mart ayında ülkemizde ilk vakası görünen meşhur covid 19 pandemisi olmasa o ona kadar ki son 8- 10 haftada aslan gibi devam eden galatasaray'ın karşında kimsenin duramayacağı da gerçek. lige ara veriliyor ve sonra kâh bizim konsantre eksikliğimiz kâh da hakem katliamları ile bize müsade deyip meydanı başakşehir ile trabzonspor'a bırakıyoruz. işin içinde olmadığımız için çok da dikkat etmedim ama iyi hatırladığım bir maç var ki o da trabzon'un alanya deplasmanı maçı. o maçta şimdi trabzonspor'da olan bakesatas 90 ıncı dakikada füzeyi yolluyor ve maç 2- 2 bitiyor. o maçtan sonra trabzonspor zaten bir nevi ölüyor. sonrasında başakcity şampiyon oluyor. bana kalırsa bu şampiyonluk da hiç zor değildi kimse kusura bakmasın...

    belki okan buruk galatasaray'a gelirse çok başarılı olur bunu bilmek mümkün değil. fatih hoca 1996 yılında başımıza gelirken bir kupası yoktu ancak okan'ın kazandığı kupaları referans tutup da istemeden önce bu başarılara nicelik olarak bakmaktan ziyade nitelik olarak bakmak lazım.

    kendini geliştirmeye devam eder, iyi bir sinerji yakalar vs. aşı tutar bilemem. bildiğim tek şey galatasaray'ın başarısını istediğim ve bir de okan buruk'u beklerken hayal kırıklığına uğrama ihtimali olduğudur. hiç güvenilir biri değildir emin olun. eski defterler karıştırılmasın gerek yok diyenlerr saygım var ama bu arkadaş bizi 2 kere yanılttı. 2001 yılında sözleşme uzatmadan, tek kuruş kazandırmadan çekti gitti. ardından 2004 yılında ne alakaysa bjk'ye gitti. olabilir insan hata yapar, pişman olur, büyüdükçe olgunlaşır evet ancak seneye bjk'nin ya da fenerbahçe'nin başına geçerse aaa kaçırdık denmesin. çünkü o kaçırmak olmuyor, sizi tercih etmemiş oluyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın