• 6
    sozlugun bana gore en onemli sorunudur.

    gecen hafta, gene bu konu ile ilgili bir entry'min yaklasik 17 dakika icinde ofsayt yagmurunu tutulumasi uzerine, bir daha bu konu ile ilgili entry girmemeye karar vermistim. (u: sen mi kurtaracaksin lan memleketi ?) fakat bugun gundem butonuna bastigimda gordugum 2 baslik, bu konuyu bir kez daha ele alma ihtiyaci hissettirdi bende.

    (bkz: futbolcular ve okuduklari kitaplar)
    (bkz: turk futbolunun en cirkef ilk 11 i)

    simdi is bu basliklar, hey girl dergisinin 35. sayfasindaki (gbkz: erkek arkadasinizi hangi tekniklerle elinizde tutarsiniz ? ) tarzi anketlerden farksizdir. sozluklerin genel amaci, bilgi paylasmak yada bilgi uzerine yorumlar yapmaktir. turk futbolunun en cirkef 11'inin herkese gore ayni olma olasiligi var midir? tabi ki yoktur. ya da futbolcularin okuduklari kitaplari biraz mizah kullanarak sallamak, nasil bir bilgi verebilir bize ? ha o basligin altina, arda turan filanca kitabi okumus ve cok etkilenmis, diye bir bilgi girersen, ammena..

    anket yapmak, tabi ki kotu bir sey degildir. zamaninda akademik hayati sirasinda anket yapma tekniklerini ogrenmis ve bizzat uygulamis biri olarak benim anketlere alerjim olma olasiligi yoktur. ancak sorun, sozluk, anket yapma yeri degildir. burada yaptiklarimizi bir oyun olarak dusunursek, bu oyunun da her oyunda oldugu gibi bazi kurallari vardir, ve o kurallara uymak, cok da zor olmasa gerek.

    son paragragim moderasyona. biliyorum, bu durumu kontrol etmek cok da kolay degil. ama gordugum kadariyla, anket seklindeki basliklar ukdelikleri sirasinda silinmedigi takdirde, baslik olduktan sonra kesinlikle silinmiyor. onlardan tek ricam, eger bu tarz entry'ler silinmeyecekse, bari anket ile ilgili kurali sozluk anayasasindan cikaralim da, benim gibi isguzarlar daha cok kafa sisirmesinler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın