• 1159
    sen bilirkişi misin? sen uzman mısın? tepkisine maruz kalmayacaksam, iki doz aşısını zamanında olmuş bir vatandaş olarak, çerçevesinin belirlenmemiş olması dolayısıyla aşı zorunluluğunun zorbalık olduğunu düşünenlerdenim. annemin fmf teşhisi var ve uzun zamandır da kolşisin kullanıyor. aşıdan evvel covid geçirdi tedbir amacıyla negatife dönene kadar hastahanede yatırdık, bu süreç boyunca ateş, nefes darlığı semptomlarını hayatının etkileyecek düzeyde yaşamadı. aşı sırası geldiğinde kararsız kalıp bir kaç doktor arkadaşımla istişare ettim aşılanması gerektiği konusunda fikir belirttiler nitekim aşı olmayı kendisi de istedi tabii ama ilk doz aşıdan sonra ciddi şekilde problem yaşadı yüksek ateş düşük satürasyon vs. sürekli başındaydım, oysa kovid geçirdiği dönemde çok daha iyi durumdaydı. yüksek ateş ve eklem ağrıları eşliğinde (kendi hastalığının atak halindeki belirtileriyle aynı) bir kaç gün geçirdikten sonra şükürler olsun iyileşti annem.

    bütün bu yaşadıklarım ışığında bu tarz hastalığı olanların aşı yaptırıp yaptırmaması konusunda gerekli ve yeterli araştırmanın yapılmamış olduğunu görerek aşı zorunluluğunun büyük risk olduğunu düşünüyorum.

    not: salgın başladığından beri hastalığı hiç geçirmedim annemin hastalığı döneminde yanında olmama rağmen hem de. geçirmiş ama bilmemiş olamam çünkü aşı yaptırmadan önce merak edip antikor testi yaptırmıştım. geçiren herkese geçmiş olsun umarım kısa zaman içinde tarihe karışıp gider bu hastalık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın