• 722
    geçişte top kazanıp hücum devamlılığı sağlayacak, dribblingi kuvvetli ve gerektiğinde pas dağıtımı yapabilecek bir adam alınmadığı takdirde her daim eksik kalacak orta saha. benim fikrime göre emre kılınç, taylan ve berkan’ın karışımı bir adam lazım. bu stil bir oyuncunun prototipi gedson fernandes’ti. gedson’un en büyük alameti farikası sıraladığım 3 özelliğin hepsinde çok iyi olması ve daha da iyi olacak potansiyele sahip olmasıydı.

    bu 3 özelliğin 2’sini iyi yapan diğerini de vasat üstü yapan bir isim de şu an kabul edilebilir bence. mesela belhanda’nın ilk 2 yılı gibi oyun kurulumu ve dribbling iyi seviyede ama geçiş presinde vasat üstü; mesela badou ndiaye’nin ilk 6 ayı gibi dribbling ve geçiş presinde iyi seviyede ama oyun kurulumunda vasat; mesela sağlıklı bir lemina gibi oyun kurulumu ve dribblingde çok iyi seviyede ama geçiş savunmasında eksik.

    ideal olan bu üç özelliği de iyi seviyede olan üstüne üstlük roma’da istenmeyen adam ilan edilen fırsat transferi konumundaki amadou diawara olurdu ancak ne mevcut akılsız futbol aklımızın buna beyin hücresinin ne de 40 milyon € kada kolaylığı sağlama sözü veren yönetimimizin cebinin yeteceğini sanmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın