• 721
    2021 - 2022 sezonu için konuşursak, halen eksik olan bölgedir.

    bu bölge için sayabileceğiniz net bu bölgenin oyuncusu sayısı aşağıdaki gibidir:

    1 - cicaldau
    2 - berkan kutlu
    3 - taylan antalyalı
    4 - erick pulgar

    hatta net merkez orta saha diyorsanız o da 1 tane, berkan kutlu. çünkü taylan ve cicaldau esasında 10 numara, pulgar ön libero. yani bir merkez orta saha sorunu mevcut.

    zorda kaldığında oynattığın ömer bayram - morutan - feghouli - alpaslan - emre kılınç vb. oyuncular zaten orta saha değiller. hepsini tek tek belirtirsem eğer:

    ömer bayram: sol bek. sol bek için yetersiz ancak kesinlikle sol bek.
    morutan: sağ açık. merkez orta saha oynayabilmek için hiç bir yeterliliğe sahip değil. belki 10 numara ama merkezde 8 vb. oynayamaz.
    feghouli: sağ açık. her ne kadar temposu artık sağ tarafı kaldırmasa da merkezde oynayabilecek durumda da değil.
    emre kılınç: sağ açık. hangi maçta sağ açıkta kullandıysak performans verdi, hangi maçta merkez orta saha kullandıysak takımı yaktı.
    alpaslan: allah saklasın son alternatif, ama merkez orta saha oynayabilecek en ufak yeterliliğe sahip değil.

    bakın, oynamak istediğimiz düzende merkez orta saha yani 8 numara dediğimiz oyuncunun sahip olması gereken belli başlı özellikler vardır. bunlar pozisyon bilgisi, pas yeteneği, çevre kontrolü, pres - alan kapatma yani savunma bilgisi, fiziksel kondisyon yeterliliği, temposu, çalışkanlığı, takım oyunu yatkınlığı, kademe vb.

    eldeki isimlerde buranın rotasyonu olarak sayılan yukarıdaki 5 oyuncuda bu yeterlilikler ya yok, ya da çok düşük seviyede. özellikle de kanat oyuncularında çünkü kanat oyuncuları (özellikle ters ayaklı olanlar) sırtını çizgiye doğru verip top alan, karşısındaki açıya göre alan / pozisyon bilgisine sahip isimler. sen bu adamı merkeze koyduğunda bu pozisyon bilgisini çöpe atıyorsun adeta. en olabilecek isim alpaslan, ama o da sadece biraz pozisyon bilgisine sahip, ne pas yeteneği ne çevre kontrolü ne de o alandaki savunma bilgisi yeterli değil.

    4-3-3 ya da varyasyonları ile oynayacak her takım (yani ön libero - 10 numara vb. de sayarak 3 orta saha oynayan her takım) en az bu özelliklere (taktikte kullanılan pozisyonlara göre değişebilir) sahip 8 oyuncuyu kadrosunda bulundurmalıdır.

    bizim takımımızda şu anda 4 futbolcu var.

    yarı yarıya eksiğiz yani. ki esas problemlerimiz bundan kaynaklı. taylan kötü performans göstermesine rağmen oynatılmaya devam etti, neden? bu yüzden. berkan yorulmasına rağmen devam etti, neden? bu yüzden. cicaldau bu iki oyuncudaki düşüş yüzünden daha geri oynamaya başladı, neden? bu yüzden.

    doğru tespit edilmeyen her sorun ilerde daha büyük problemlere yol açar. kolu uyuşuyor diye gelen hastaya siz kas gevşetici verir gönderirseniz gece kalp krizinden acile girebilir o hasta. doğru teşhis ise hayat kurtarır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın