• 351
    hangi başlığa uygun olur diye düşünüp buraya bir şeyer karalama ihtiyacı duydum. uzun ve karışık bir yazı olabilir. tekrar gözden geçirmeden yazacağım. bunun için okuyanlardan özür dilerim.

    mevcut durumda başkan sıfatıyla kulübü yöneten burak elmas'ın 2 şubat 2022 tarihinde yapmış olduğu yayında bir çeşit sebepleri bahane göstererek gedson fernandes'in alınmayacağını ama almak isteseydik alırdık demecini izledik.

    3 yıllık planlama adı altında fatih terim ile başlanan süreçte daha ilk yaz transfer sezonunda tabiri caiz ise kapısında yattığımız benfica kulübü ile anlaşamayınca iptal olan/ertelenen bir transfer öznesi oldu gedson.

    fatih terim görevde kalsaydı da hepimiz eminiz ki gedson şu an imza için galatasaray'ın yolunu tutuyor olurdu.

    3 yıllık planlama olarak kadroda düşünülen bir oyuncudan ekstra kaleci transferi için vazgeçmek, 6 numara mevkii için vazgeçmek ya da ekstra forvet transferi için vazgeçmek akla mantığa sığar bir davranış değil. nedeni ise alınan kaleci şubat ayını idare etmek için, 6 numara opsiyonsuz olarak sezonu kurtarmak için, forvet ise bu sene kümede kalmayı garantilemek için geldi. yani bırakın 3 yılı mayıs ayına 3 ay var ve 3 aydan sonra bizimle olmayacak futbolcular için 3 yıllık planlamanın belki de en değerli ve en fırsat oyuncusu gedson için almak istemedik tasarrufu kocaman bir yalan.

    o zaman fatih terim vardı şimdi ise torrent geldi diyenler olacaktır. torrent'in daha 3 hafta sonrası garanti değil. geldiği günden beri aldığı bir puan dahi yok. saçma oyuncu tercihleri ve sahada ne oynadığı belli olmayan bir takım. kaldı ki elimizdeki oyuncularla 3 yıllık planlamanın kaldığı yerden devam edilmesi için anlaşılmış bir kişi. yani plandan ve oyun stilinden sapma yok.

    2022-23 sezonunda sözleşmesi bitecek olan babel ve feghouli var, diagne ya da mustafa muhammed'den biri kiralanır ya da satılır. zaten yabancı kontenjanı anlamında elimizin kolaylaşacağı bir sezona gireceğiz.

    gedson sezon başında alınmış olsaydı önümüzdeki yılların planlarında bir sorun olmayacakken, devre arası transfer döneminde gündeme gelince mi önümüzdeki yılların planlaması bir anda bozulur oldu. geçiniz.

    gedson babamın oğlu değil. bu transferin öznesi başka bir isim de olabilirdi. amacım kulüp için planlama anlamında kadro kalitesi olarak bu kadar ucuz maliyetli, ne vereceği belli, potansiyeli belli, takıma aidiyet duymuş bir oyuncuyu saçma sapan bahanelerin arkasına gizlenerek almadık, almak isteseydik alırdık gibi içi boş cümlelerle takıma katamayıp, taraftarın aklıyla dalga geçen yönetimi gösterebilmek.

    3 yıllık planlama ile orta saha mevkisinde; iyi niyetli ama sadece koşu mesafesi dışında fark yaratamayan berkan, 26-27 yaşında çevre kontrolünü öğrenememiş taylan, sorumluluktan kaçan, hayalet gibi gezinen cicaldau ve yedek olarak bile arzu edilen galatasaray için yeterli olamayacak aytaç var.

    3 yıllık planlamanın amacı sadece 3 yıl başkanlık koltuğunda oturabilmek olan burak elmas'mış meğer. bu amaçla kulübün efsanesi fatih terim'i de gönderir, yerine antrenör de getirir, barcelona ve fiorentina gibi kulüplerin oyuncularını parlatır, kulübü rizespor'un dalga geçtiği kulüp, kendisini nihat özdemir'in maçan yiyorsa konuş demeye getirdiği kişi yapar.

    3 yıllık planlama aslında iş bilen kişilerle gayet de güzel yapılır. olması da gerekendir fakat bu 3 yıllık plan galatasaray'ın kurtuluşu için değil burak elmas'ın koltuğunun kurtuluşu için yapılıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın