resim
Eric Maria Lambertus Gerets
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:70
Uyruk:Belçika
  • 729
    gerets hocamın son dönemde fatih terim'e laf sokmak için sık sık anıldığını gördüm. madem bir kapı açılmış o zaman bizim de girip gerçekleri yazmamızın vakti gelmiştir. eric gerets sezonu şampiyon bitirdiğinde yönetime verdiği raporda kadrosunun çok kötü olduğunu, bu kadroyla şampiyon olduktan sonraki sezonda o gevşeme ile başarılı olabilmenin mümkün olmadığını belirtmiş ve revizyon istemişti. üstelik imkansızlıklar içinde aldığı şampiyonluk nedeniyle de bunu fazlasıyla haketmişti. ancak kendisine junichi inamoto ve marcelo carrusca verip devamke dediler ve 2. sezonunda başarısızlığa mahkum ettiler. sezon bitince de yeni kadroyu karl heinz feldkamp'a verdiler. o gün bir taraftar bile çıkıp da gerets'e büyük ayıp edildi, ona bütçe yok denilip feldkamp'a yeni kadro kurulması ayıptır demedi. sulu derbi sonrası onlarda mehmet aurelio oynuyor bizde mehmet topal açıklamalarına tepki gösterenler dahi oldu. oysa yerden göğe kadar haklıydı. çünkü mehmet topal'ın en prime dönemine ulaştığı zamandaki hali bile buydu, hiç bir zaman algılardaki kadar iyi bir çapa olmadı. https://gss.gs/E3k.jpg

    kötü kadrolara tek sezonluk kadro denilir. premier lig'deki leicester city şampiyonluğu gibi düşünün. wes morgan,jeffrey schlupp,dany simpson, dany drinwater, marc allbrigton vs gibi adamlarla sadece 1 kere şampiyon olabilirsiniz. onda da şansınızın yaver gitmesi ve müthiş bir hava yakaladıktan sonra camia odalarak odaklanmanız gerekir. 2 sene önce şampiyon olan başakşehir kadrosunun da şampiyonluktan sonra hedefe ulaşmanın verdiği rahatlama ile rutinine döneceği çok belliydi. o odaklanma o kenetlenme zirveye ulaşıncaya kadar olur ancak sonrası için önemli olan senin hedefe ulaşıp konsantrasyonnu normal seviyeye düşürdükten sonra rölantide neler yapabildiğindir, yani kalitendir kısaca. mesela bizim 4. yıldızı taktığımız kadro da oyuncuların o gün geldiği seviyeyi düşününce tek kurşunu kalmış bir kadroydu. 4. yıldızı takma motivasyonuyla o kurşunu sıktılar bir çoğu bir daha o sezonki kadar iyi oynayamadı. gerets hocamın sezonunda 4. yıldız yoktu ama çileli günler vardı, fenerbahçe dominasyonu vardı hem saha içi hem saha dışı. haliyle müthiş kenetlenmiştik. artık kenetlenemiyorsun 2 troll salıp bölüyorlar seni.

    sözün özü kendisi geldi, başarılı oldu. ancak fatih terim'in yaşadığından çok farklı bir süreç yaşamadı ve biz bugün terim'in arkasında durmadığımız gibi dün de onun arkasında durmadık. şimdi kendisini terim'e laf sokmak için anmak komik. o da gayet bu kadro yetersiz, geçen sene şampiyon olduk ama bu sene olmaz, transfer, değişim şart demişti. onun da arkasında durulmadı. bizim taraftarımızda hep yönetiicilerin yanında konumlanmak gibi bir hastalık var, sonra da arkalarında durmadıkları teknik direktörlere birbirleri üzerinden laf sokarlar.

    iyi ki vardın hocam, keşke daha uzun kalsaydın. galatasaray kötü yönetilmeye devam ederken senin marsilya'daki yapılanmanı gıpta ile izlemiştik. oysa nasıl da yakışmıştın kulübeye, alnındaki kan alnımızın akıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın