• 1390
    maddi konularda aklıma takılan bazı noktaları olan yönetim. şöyle ki;

    yakın zaman içinde oyuncu maaşlarının ödenmediğine dair haberler çıkmıştı. sonra, sözlükte de çok eleştirilen ve esasında metin öztürk'ün listesinde olan nihat kırmızı yönetime girdi ve konu kapandı. muhtemelen sıcak para girişi sağladı.

    buraya kadar her şey türkiye şartlarında normal. ancak benim aklıma takılan şu. galatasaray'ın bu seneki maaş maliyeti 30 milyon euro civarında. 25 milyonluk transfer yapıldı ama yapılan açıklamalara göre vadelendirildi, bu yıl için en fazla ödenecek tutar 10 milyon euro. toplamda 40 milyon euro. diğer giderlerin de 10 milyon euro olduğunu var sayalım. 50 milyon. amatör branşlarda ise en büyük kalem erkek basketbolu nef finanse ediyor, birçoğunda sponsor var. yine de 5 milyon euro ekliyorum. bankalar birliği anlaşması nedeniyle bu sene geriye dönük borç öddemesi de yapılmıyor. bunu da kenara not ediyorum.

    toplamda 55 milyon euro. 55 milyon euro'ya ihtiyacı olan yönetim gelirleri ise şöyle; 17,5 milyon euro uefa geliri, nef+sixt 10 milyon euro, nike 9 milyon euro, yayın geliri yaklaşık 20 milyon euro. bakın sadece bu gelirler 55 milyon euro yapıyor. stad gelirleri, forma sırt sponsoru, loca gelirleri, diğer sponsorlar vs. bunları saymıyorum.

    ekonomist değilim, oturup konsolide bilanço çıkarmıyorum. ama yeni stad ismi, forma sponsoru yapıldığı, maaşların düştüğü, avrupa'dan gelir geldiği ve geçmiş dönem borç ödemesinin olmadığı bir dönemde, futbolcu maaşlarının aylarca ödenmemesi, riva gelirinin kırdırılmak istenmesi iddiası vs. tuhaf geliyor. geçen sene avrupa geliri yokken, eski sponsorluklar varken çark dönüyorsa ve bu sene dönmüyorsa bunda bir tuhaflık var. sadece bunu söylemek istiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın