• 171
    sözlüğü karıştıran maç.

    akşam bir heyecan ile eve vardım, can'ımı öptüm kokladım, geçtim televizyonun başına. evdeki yoğun ezel baskısına rağmen açtım maçı. iyi bir oyun ve 3 puan bekliyordum ama olmadı...

    maç dengeli başladı aslında. her iki takım da birbirini tartıyordu tabiri caizse. bir boşluk yakalayıp değerlendirme peşindeydi her iki takım da. ta ki 43 üncü dakikaya kadar. saçma sapan bir geri alan paslaşmasında araya giren k.a. devreye 1 - 0 yenik girmemize neden oldu. içim hala rahattı, "ikinci yarı döner bu maç" diye düşünüyordum. ikinci yarının başlaması ile bu fikrim de yerle yeksan oldu. hayatı boyunca vuracağı topların, belki de gitme ihtimali olan en iyi yerlere gitmesi sayesinde 2 gol bulan k.a. gardımızı düşürüyordu. ben bu adamı takip ederim arkadaş, bundan sonraki maçlarında nasıl oynayacak bakarım. daha dün bir yazar arkadaşla konuştuk, (bkz: necati ateş/@thisisthebesttillwedobetter) entry'm sonrası. bize aslan kesilen bu insanların diğer maçlardaki süt dökmüş kedi hallerini isviçreli bilim adamları incelesin bir zahmet.

    ilk yarı iki tane elle oynamayı devam ettiren bay eyyam, ikinci yarı gio'nun kendini atmasına penaltı diyiverdi. nasıl olsa maç gitmiş, galatasaray dağılmış. penaltı versen ne vermesen ne. kararlarıyla maçı çığrından çıkardıktan sonra gerilen sinirler sonrası çıkan tartışmaları da sarı kartlarla yatıştırmaya çalıştı.

    hakemin kötü yönetimini bahane ediyorum sanılmasın, biz de takım olarak puan*almayı hakedecek hiçbir şey yapmadık. garibim elano tek başına orta sahada çırpındı durdu. neill savunmada kimin açığını kapatacağını şaşırdı. klasik bir geyik var, 2000'de kupaları alan kadroda ruh vardı, şimdi paralı askerler var ruh yok deniyor ya. dün akşam sahadaki oyunculardan "ruh"a sahip olması gereken yerli oyunculardı asıl dökülen. paralı asker denen adamlar kıçını yırttı takımı toparlamak için.

    ayhan için düşündüklerim artık herkesçe malum; (bkz: ayhan akman/@thisisthebesttillwedobetter) kendimi tekrarlamak istemiyorum artık. mehmet topal için de şunları söylemişim; (bkz: mehmet topal/@thisisthebesttillwedobetter). servet de var ama merak eden aslan ara'yı kullansın, abartmayım. bu takımın yabancı oyuncularında sorun yok çünkü hepsi mantalite olarak büyük takım olgusunu sindirebilmiş insanlar. yerli oyuncularımızda sorun. anadolunun bağrından kopup gelen bu yağız delikanlılar, bir anda avrupa arenasında kendilerine yer bulunca afalladılar doğal olarak. bu takıma bir tane de mentor lazım. türk oyuncuların kendilerini kaybetmeden basamakları tırmanmalarına yardımcı olacak insanlar lazım.

    neticede bir maç kaybettik, hem de ligin sağlam takımlarından birisine. avantaj hala bizde görünüyor. en yakın takipçimiz iki takımı cehennemde ağırlayacağız. rıdvan'ın geçen hafta söylediği "galatasaray, fenerbahçe ve bursa'ya kaybetmesin şampiyon olur" sözü geçerliliğini yitirdi bu maçla. çünkü şu anda ligin gizli lideri bursaspor. her iki maçı da kazanmamız şart oldu.

    bu maç umarım ders olur. erkenden şampiyonluk havasına girmenin cezasının bu kadar çabuk kesilmesi iyi oldu bir bakıma. sıradaki ankaragücü maçında bambaşka bir takım izleyeceğimizi düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın