resim
Domènec Torrent Font
Görev:Teknik Direktör
Takım:San Luis
Yaş:62
Uyruk:İspanya
  • 395
    kendisiyle ilgili ciddi anlamda olumlu olabilecek bir detay var.

    yaklaşık 10 yıl guardiola'nın yanında yardımcılık yapmış bir adam, hani öyle eften püften bir antrenör olarak da değil direkt guardiola'nın sağ kolu gibi görev almış. şimdi son 2 senede bu görevinden ayrılıp teknik direktör olmaya karar verdiğini görüyoruz. burada ciddi bir hırs var, nerdeyse 60 yaşına merdiven dayamış bir adamdan çok da beklemezsiniz. kariyerini çok rahat guardiola'nın kanatları altında başarıdan başarıya koşarak neticelendirmek varken çoğularına anlamsız gelecek derecede meşakkatli bir göreve soyunuyor.

    nitekim ne new york city'de ne flamengo'da istediği başarıyı elde edememiş, zaten bunları bir hazırlık dönemi olarak da görebiliriz. new york city herkesin bildiği gibi man city'nin bir uzantısı, o görevi direkt olarak pişmek için aldığı çok bariz. flamengo'da ise çok farklı bir maceraya atılmış, ne iyi ne de kötü olan bir deneyim ama brezilya futbolundaki ortam şartlarını düşünürsek birinci adamlıkta bolca tecrübe kazandığını söyleyebiliriz.

    şimdi bu yolun sonu iki yere çıkar; birincisi müthiş bir ikinci adamlık kariyerini bırakıp oldukça vasat bir teknik direktörlük kariyeriyle futbol hayatını buruk bir şekilde sonlandırmak. ikincisi ise başarıya aç bir avrupa takımını ciddi yerlere taşıyıp kendini ispatlamak. hangisinin gerçekleşeceği torrent'in karakterinde ve bizim ona ne kadar ortam sunabileceğimizde saklı.

    en azından şu kesin; torrent bu ülkeye gelen diğer hocalar gibi paramı kazanayım, yan gelip yatayım derdinde olan biri değil. kendini zorluk seviyesi çok yüksek bir mücadelenin içerisine bile isteye attı. kendini ispat etme peşinde olan 40 yaşındaki bir adam yerine, aynı hırsa sahip 60 yaşındaki bir adamı tercih ederim. hele de futbolu dünyanın gelmiş geçmiş en büyük teknik direktörüyle birlikte öğrenmişse.
App Store'dan indirin Google Play'den alın