• 409
    fatih terim'in yanlışlarını "eski şampiyonluklar, xg, gol kaçtı, hakem faul vermedi"den başka mantıklı argümanla savunamayınca ortaya çıkan, belden aşağı vuran abuk söylem. çünkü savunacak bir şey yok. son üç sezonda koskoca bir başarısızlık var.

    her şeyi geçtim, bu kulüp mali olarak berbat durumda. bu kadar kötü mali yapısı olan bir kulübün başarıyı tamamen bir yana bırakarak geleceği planlama şansı yok. bu tür bir plan yapıldıysa en baştan zaten saçmalanmış. başarı kazanarak gelişmek durumundaydı galatasaray. bu iş için en çok kredisi olan kişi fatih terim'di, denendi ve olmadı. çok basit. bunu söyleyince fatih terim düşmanı olmaz kimse.

    sırf şu sebepler bile bu ayrılığın yaşanmasına yeterdi:

    - istisnasız her sene ocak ve haziran transfer dönemlerinin işaret edilmesi ama sonucunda üç sezondur kötü duran başarı tablosu.

    - "planlama" ile sezona başlayıp süre istenmesi, daha sonra "ben lig için hiçbir zaman süre istemedim." denmesi ama ligdeki saçma sapan konumdan dolayı yine daha önce lig için bahane olarak sunulmayacağı söylenen planlamanın bahane olarak önümüze gelmesi.

    - "ocak ayında oyunumuz çok iyi olacak, söz veriyorum" denmesi ancak oyunun her gün daha da kötüye gitmesi, buna rağmen hocanın sırf "sözünü tutamadı" demesinler diye "ligin en iyi oynayan takımlarından biriyiz"e sığınması. yok eğer gerçekten bunun böyle olduğunu düşünüyorsa çok daha vahim bir tabloyla karşı karşıyayız zaten.

    - "çalışarak gelişemiyorsak değişerek gelişiriz" gibi alenen transferi işaret eden bir söylem ve sonradan "ya aslında öyle değil..." diye kurtarma yazılıları.

    - fatih öztürk transferi. bence şu yukarıdaki tutarsızlıklardan çok daha büyük bir falso.

    - performansı artan 2 oyuncuya karşılık performansı gitrgide kötüleşen 12 topçu.

    ha, bana kalırsa 25 milyon harcanıp, zaten kendi takımlarında sürekli oynayan 21-25 yaş arası topçuların satın alınmasını "geleceğe yatırım" olarak sunup başarısızlıkları buna bağlamak komik ama işte, yapan fatih terim olunca herkes katlandı.

    elhasıl, yönetimin doğrudan yollayamaması ve bu son dönemde çıkan yardımcı hoca geyikleri, hocanın yollanma şekli kötü, süreç berbat yönetilmiş olsa da fatih terim'in son üç sezonu rezalet. uefa ligi'nde gruptan çıkmak tek başına bu tabloyu kurtarmaz. ligde küme düşme potasına avrupa bileti potasından daha yakın olmak da eklenince gitmesi normaldi. ben her şeye rağmen sezon sonuna kadar kalmasını daha doğru buluyordum ama erken gitti.

    fatih terim'in galatasaraylıları oyaladığını düşünüyorum ve şu şartlarda gittiği için de hatayı kendinde de aramalı. bunu söyledim diye biri beni "fatih terim düşmanı" ilan edecekse kendi halt yemesi olur. ben fatih terim'den önce galatasaraylı oldum. en büyük başarıları onunla yaşamış olmak, ondan önce zaten galatasaray yenildiğinde hafta içi okula üzgün üzgün giden bir çocukluk yaşamış olanları ona bağlı kılmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın