• 65
    munferit ornek varsa munferitligiyle kalabilir. genelleme yapilacak olursak boyle birseyin varligini iddia etmek icin turkiye’ye ve futbola yabanci olmak gerekir. fatih terim fenerbahce taraftari mi? besiktas amigosu mu? yani galatasaraylilar tarafindan sevilmesi suc mu? bu nasil bir akil tutulmasidir yasadigimiz arkadas. sevgi miktari azmis, cokmus geciniz sonucta fatih terim seviliyor diye insanlar yaftalaniyor.

    -metin oktay sevgisinin galatasaray sevgisi onune gecmesi
    -ali sami yen sevgisinin galatasaray sevgisi onune gecmesi
    -gheorghe hagi sevgisinin galatasaray sevgisi onune gecmesi

    cumleleri bir de bu oznelerle okuyunca aslinda ithamin ne kadar sacma oldugu cok net anlasiliyor. badem gozlu olmasini beklemeden sirf hayatta diye sevemeyecek kimse, oldu pasam. adam kulubun futbol takiminda ulke tarihinin en buyuk basarilarini kazanmis, illa bir “normal” yaratilacaksa bu normal kendisinin sevilmesidir. simdi “herkes fatih terim’i sevmek zorunda” olarak anlayanlar cikacaktir. oyle birsey dedigim yok ve kanitini da yine ozneleri ve durumu degistirirsek buluruz. dunya futbolunu duzenli takip edip galatasaray hakkinda asgari bilgisi olan yabanci uyduklu birine “fatih terim’in bazi taraftarlar tarafindan sevilmesi baska taraftarlar icinde huzursuzluk yaratiyor” diyip yorumunu alin bakalim. olmazsa mesela ozneyi alex ferguson-manu olarak da degistirebilirsiniz. olay bu kadar basit ve bunu idrak edebilmek gercekten bu kadar zor olmamali. kulubun bu seviyeye cikmasinda en buyuk katkiyi sunan adama sukran duyuluyor diye ozur mu dilensin arkadas iyi misiniz siz?

    terim olmazsa da basarili olurmusuz. biz bu evrende bu durumu yasamadik, terim vardi ve basarili oldu. ee paralel evrenden bu tip bilgi alma gucu olan varsa napalim yani biz o evrende degil burada yasiyoruz. buraya gore hayatimiz sekilleniyor. bir baska evrende de turkiyede refah duzeyi, huzur cok yuksekmis diyeyim ben de. bu cumleye hass….tir cekiyorsaniz zaten ayni fikirdeyizdir aslinda demektir. bu kadar gerceklikten uzak fikirlere sahip olmak en basta kendinize zarar. yapmayin etmeyin yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın