• 48
    türkiye'de ilk olarak geniş kitlelerce oğuz çetin için kullanılan lakap. 90'ların başında futbolla ilgili olan kime ''türk futbolunda imparator kimdir?'' diye sorsanız ''oğuz çetin'' cevabını alırdınız ve bu çok kolay bir soru olurdu. o dönemki gazete arşivleri incelenir ise birçok yanlış benimsenmiş gerçek gibi bu durum da ortaya çıkacaktır. bence saçma bir yakıştırmaydı ama kanıksanmıştı.
    fatih terim'i futbolcu olarak seyrettiğimde çok küçüktüm; kendisi hakkında hatırladığım çok az detaydan biri maç sonlarında ''büyük kaptan'' şeklinde tribüne çağırılmasıdır.
    terim'in sükse yaptığı ve büyük teknik direktör olduğu 94-96 yılları arası da kendisine imparator denildiğini hatırlamıyorum; iyi bir futbol takipcisiyimdir. yine de emin olmak için gazete arşivleri incelenebilir. hoş, milli takım seyircileri teknik direktöre imparator diye bağırsa herhalde hatırlardık.
    2001-2002 sezonuna kadar sami yen kapalı üst tribünün ferdi olmuş bir taraftar olarak söyleyebilirim ki fatih terim için imparator lakabı 96-97 sezonunun ilerleyen haftalarında dile getirilmeye başlanmıştı. belki hafızam beni yanıltıyordur, bir sonraki sezon bile olabilir.
    eski teknik direktörümüz fatih terim bu gibi detaylara ve istatistiklere, recordlara çok meraklıydı; ilkler, sonlar, en fazlalar, seriler vs; 8 ocak 2022 galatasaray giresunspor maçı sonrası basın toplantısında da istatistiklere ne kadar meraklı olduğunu bizim için kariyerini ve istatistiklerini riske attığını dile getirerek bir nevi itiraf etmişti. bu sebeple imparator lakabının da türkiye'de ilk olarak kimin için kullanıldığı konusunun önemli olduğunu düşündüm ve bu girdiyi düzenlemiş oldum*
    imparator lakabı fatih terim'e çok daha fazla yakışıyor bence, orası net. bana ilginç gelen nokta ise oğuz çetin'in bu durumu kabul etmesi ki milli takımda daha sonra beraber de çalıştılar. taraftar fatih terim'e beraber çalıştıkları dönem imparator diye bağırdığında acaba neler hissetmiştir oğuz çetin? dünya spor tarihinde bu tarz başka bir örnek var mıdır acaba?
App Store'dan indirin Google Play'den alın