• 168
    kendince hatta desteksiz bir yorum yapmış olan futbol yazarı duşüncelerini destekler istatistik de bulamamış. bütün yazısı boyunca topa sahip olmayı yerip sonra sonuç kısmında şampiyonların en çok topa sahip olanların arasından çıktığını da kabul etmiştir.

    "istatistikler 20 yıl öncesine göre topa sahip olma oranlarının maçların sonuçları üzerinde daha etkisiz olduğunu gösteriyor" diye iddaa etmiş ama bu istatistikler nedir onu paylaşmamış. hatta paylaştığı tek istatistik 2006'li yıllarından once sadece 3 kere yüzde 70 oranında topa sahip olan takım görülürken bu sezon 20 kez yüzde 70 oranında topa sahip olma gerçekleştiğidir. artık çok daha fazla takımın bu şekilde oynadığını kabul etmiştir.

    tum teorisi city ve liverpool arasındaki 6-7 maçtaki topa sahip olma ve maç sonucu üzerine kurmuştur. kendisi bilmelidir ki istatistik bilimi boyle çalışmaz, yazısı istatistik bilimine hakarettir.

    türkiye'de her konuda kendini uzman sanmak normal olsa da uzmanlık olanı olmayan konularda kesin yorumlar yapmadan önce uzmanına danışmak akıllıca bir harekettir.

    --- alıntı ---

    istatistikler 20 yıl öncesine göre topa sahip olma oranlarının maçların sonuçları üzerinde daha etkisiz olduğunu gösteriyor. evet hala lig şampiyonları leicester city gibi istisnalar hariç ligin topla en çok oynayan takımları arasından çıkıyor. zira onlar genellikle en güçlü kadrolara sahip oluyorlar ve kalite topu bir şekilde elde ediyor.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın