• 34
    fatih terim'in gönderilmesinin ardından büyük bir çoğunluğun diline doladığı kelime. herkesin dilinde "sabredemediniz, şans vermediniz, ayıp ettiniz" diye laflar. yahu tudor dediğimiz ve beğenmediğimiz adama yarım dönem bile şans verilmedi, sabredilmedi. adam sıfırdan kadro kurdu, zirveden de uzak değilken postaladık. kimse çıkıp "şans verilmedi, sabredilmedi" demedi. fatih terim sanki 2021-2022 sezonunun başında bize imza atmıştı da 4 ay sonra gönderildi gibi bir algı yapılıyor.

    geldiğinden beri belki 30-35 tane futbolcu aldırdı, sıfırdan kadro kuruldu adama, milyonlarca euro harcandı, hâlâ "sabır da sabır."
    yok sabır falan, o sabır işleri eski nostaljik dönemlerde kaldı, kimse kusura bakmasın. modern dünyada gözünün yaşına bakmazlar. mourinho denen adama tottenham sabretti mi? manchester united sabretti mi? sarri'ye chelsea sabretti mi mesela? ranieri dediğimiz adam leicester'da tarihe geçmişken ertesi sene takım tepetaklak olduğunda sabredildi mi?

    milyar euroların döndüğü bir sporda kimse kimseye sabretmek zorunda değil. 14 sene şampiyonluk görememiş bu takım, sabredilmiş, eyvallah ama o dünya ile bu dünya aynı değil kardeşim. o zamanlar futboldan para kazananlar sağda solda teknik direktörlük ya da yorumculuk yapmıyorsa aç geziyorlar. şimdi sen 5 sene şampiyon olma, batarsın türkiye'de. fenerbahçe'ye ali koç piyangosu vurmasa iflas etmişti kulüp. beşiktaş şenol güneş'le kazandığı 2 şampiyonluk olmasa menemen bile yapamazdı artık, yumurtanın 30 tanesi olmuş 40 lira. gelirler tl, giderler euro. ülke ekonomisi ortada. sabretmeye kimsenin mecali yok. son 2.5 sene takım top oynamıyor, yapılan transferlerin haddi hesabı yok, yedek kalecin ismail çipe, sol bek yedeğin ömer bayram, sağ beke aldırdığın adam yedlin, orta sahada kesici ön liberon yok, solda babel oynar durur, her maç forvetler değişir, sonra "sabır."

    2000'lerin başında o "sabır" dönemleri bitti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın