resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 1740
    belki de en çok entry girdiğim başlıkdır. kendisini hep dile getirdim. herşeyden önce taktik kısmında inanılmaz başarılı bir hoca. rizespor’a 2018-2019 sezonu ikinci yarısında oynattığı futbol hala aklımda. ben o sezon gibi rakipleri boğan başka bir anadolu takımı görmedim. akhisar’ın başında çok dşük bir kadroyla türkiye kupası kazandı. başakşehir ile şampiyonluk yaşadı. her şeyden önemlisi avrupa da dişli rakiplerle iyi mücadele etti.

    mönchengladbach’ı deplasmanda yenerek kupanın dıluna itti. 3-1’in rövanşında sporting lizbon’u eledi. içeride 10 eksikle united’ı yendi. paris ve leipzig’e ezilmedi. her şeyden önce kendisi kesinlikle anadolu takımı hocası değildir. vizyonu, disiplini ve taktik bilgisi olan bir hoca. hamza hamzaoğlu gibi 3 kupalı hoca apoletini her gel diyen küme düşme adayı anadolu kulübüne giderek kaybetmedi. sabırla başakşehir’den sonrasını bekledi. bu bile vizyonunun ne denli geniş olduğunun kanıtı.

    aklımda ki tek soru işareti ise yazarlarında bahsettiği uzun vadeli çalışmamış olmasıdır. ama ancak bunu da tecrübe ederek öğrenebiliriz. kulüp efsanemiz fatih terim de ilk geldiği zaman uzun vadeli çalışmamıştı. şuban için en mantıklı teknik direktör hamlesi kendisidir. gelsin gemiyi kıyıya yanaştırsın. sonrasında daha net bir şekilde bakılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın